Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Vatan sevgisi kıstasları

Farkında mısınız, "Vatan sevgisi kıstasları madde 1" diye başlayan bir bildiri yayımlanmak üzere. Yayımlandı da haberimiz yok belki. Savaş halinde miyiz, silahlı kuvvetlerin bilmeyip de bizim bildiğimiz bir şeyler var? Eğer gerçekten Genel Kurmay'dan daha bilgiliysek, vay o Genel Kuray Başkanlığının haline. Daha az bilip de konuşuyorsak, vay bizim cahilliğimize!

"Vatan Sevgisi Kıstasları madde 1" diye başlayan bir bildiri elinize gelirse eğer, yani şunları yapan vatanını seviyordur, yapmayan hainidire varırsak eğer, Hitler Almanya'sını yakalamış oluruz. Almanya'yı yakalamak bazı açılardan güzel olabilirdi belki. Fakat 1935 Almanya'sının yerinde olmayı kim ister? Ben istemem...

Eğri oturup doğru konuşalım, en demokrat gözükeni bile bir "Türk gamalı haçı" peşinde. Aklı selimler için zor bir dönem. Hep öyle olmuştur. Hitler Almanya'sında ilk susturulanlar, kaybolanlar muhalif gazetecilerdir. Gazetecileri kaybedenler onların yeterince vatan sevgisiyle dolu olmadıklarını düşünüyorlardı. Haklı olup olmadıklarının önemi yoktu, çünkü yeterince güçlülerdi.

"Vatan sevgisi kıstasları madde 1" diye başlayan bir bildiri henüz elime geçmedi. Geçmesi yakındır deyip bir gündem fırsatçılığı da ben yapayım dedim. Malum, yeni moda bu. O yüzden hazırladım bu listeyi. Ben kaç maddesine uyuyorum, belki de hiç birisine. Önemli değil orası. Altına imza atmayan gavur olsun.

1. Annenizi sevin ve koruyun. Annesini sevmeyen başka hiç kimseyi sevemez.

2. Çocuğunuzu sevin ve koruyun. Ailesi tarafından sevilmeyen bir çocuğu hiç bir sevgi tatmin etmez.

2. Şehitlerle onlar şehit olmadan önce ilgilenin. Şehitler, çok bilinen yanlış bir kanının aksine "ölüdür" çünkü. Ölülerin ilgiye ihtiyacı yoktur. Yaşayanların ölmemek için sevgi ve alakaya ihtiyacı vardır.

3. Verginizi eksiksiz ödeyin.

4. Caretta carettalara sahip çıkın. Onlar hepimizden daha uzun zamandır Anadolu'da yaşıyorlar.

5. Komşularınıza saygılı olun.

6. Tema vakfının bitki örtüsünü canlı tutmak için otlayan keçilerin türlerini bile kademeli olarak değiştirdiğinden haberiniz var mıydı? Bu konuda yapabileceğiniz bir şey var mı, araştırın. Bu ülkedeki en büyük toprak bütünlüğü savaşını tema veriyor. Hem de kimseyi öldürmeden. Ne kadar umurunuzda ?

7. İşin içinde ölme-öldürme olmadan nasıl bir toprak bütünlüğü savaşı verilir düşünün. Bulgularınızı paylaşın.

6. Okuma alışkanlığı edinin. Bu hayatta en az bir kişinin okuma alışkanlığı edinmesini sağlayın.

7. Hemşericilik yapmayın.

8. Kendinizi dünyanın merkezine koymaktan vazgeçin, ama fikirlerinizi savunmaktan da asla vazgeçmeyin.

9. Bayrakların ait olduğu yer gönderdir. Bayrak dalgalanırken ve bayramlarda balkonlardan sarkarken güzeldir. Esasında tekrar düşününce, herşey yerinde güzeldir. Değil midir? Bu soruyu muhakeme edin.

10. Beyhude çabaların içine girmekte özgürsünüz. İnsanları beyhude çabalarınıza ortak etmeye zorlama özgürlüğünüz yok. Her sabah süt içtikten sonra, tekrar edin bu cümleyi.

11. Bundan 6 ay sonra, son iki haftada verilen şehitler için ne yapıyor olacaksınız? Bundan 16 yıl önce savaştan dönen gaziler için ne yaptınız? Düşünün, samimi olun.

K.

 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..