Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Vatan toprağı kutsaldır. Kendi kaderine terkedilemez! M. Kemal Atatürk

Vatan toprağı kutsaldır. Kendi kaderine terkedilemez! M. Kemal Atatürk
 

Bu sözlerin önünde duruyordu. Elinde Türk Bayrağı, tıpkı bir kahraman gibi hatıra resimleri çektiriyordu bir askerle.

Ne yapmıştı da bu payeye layık görülmüştü. Türkiye’nin bir aydınını, demokratik yollardan sesini duyurduğu için katletmiş, daha sonra "Öldürdüm onu, öldürdüm pis Ermeni’yi" diyerek gülmüş ve kaçmıştı, bir çok kalleşin yaptığı gibi.

Onlar arkadan vururlar, kurbanlarının karşısına çıkacak yüzleri yoktur. Hepsi birer maşadırlar ve bunun farkında bile olmazlar. Yaptıklarının vatana, ancak zarar getirdiğini bir gün anlayacak mı? Orası şüpheli…

Askerler vatan uğrunda bir an bile düşünmeden, kendi canlarını veren, kanlarını akıtan, şehit olan, ülke koruyucuları olarak gördüğümüz, canımızı emanet ettiğimiz insanlar değil mi? Birinin bile böyle bir caniyle, Türk Bayrağının önünde poz vermesi içimi acıttı. Üstelik planlanmış, gayet profesyonelce komutlar verilerek çekilmiş bir video filmi de var. Eline Türk Bayrağı verilirken, birisi de "Yazı görünsün" diye talimat veriyor ve çekiyor.

Yarın bir savaş olsa canımızı kime emanet edeceğiz? Türkiye’de Türkler, Kürtler, Ermeniler, Rumlar, Lazlar, Çerkezler, Abazalar, mülteciler barış içinde yaşamak, aynı demokratik haklara sahip olmak, dillerini konuşabilmek, inandıkları dini yaşayabilmek hakkına sahip oldular asırlarca..

Milliyetçilik, bu insanların haklarını kısıtlamak, gerekirse seslerini kısmak, dillerini konuşmalarına izin vermemek olmamalı. Bilakis bu azınlıkların haklarına saygı göstererek, onların kendilerini evlerinde, yurtlarında hissetmelerini sağlayarak, yaşadıkları ülkeye daha bir yürekten bağlanmalarına vesile olmalıdır milliyetçilik.

Kendilerini iyi hissederlerse, belki o zaman provokatörlerin tuzağına düşmeyeceklerdir. Çocuklarını dağa salmayacaklar, teröristlerle işbirliği yapmayacaklardır.

Avrupa ülkelerinin hepsinde böyle kanayan bir yara vardır. İngiltere’de İRA yıllarca terör kustu, İspanya’da ETA hala teröre devam ediyor. İtalya’da Red Brigades yüzlerce suç işledi. Terörün bahanesi olmaz, bir amacı da yoktur. Eğer terör biterse, yeraltı dünyası beslenemez.

Atatürk’ün sözleri doğrudur. Vatan toprağı kendi kaderine terkedilemez. Fakat ne yazık ki, geçmişte pek çok zamanlarda kendi kaderine terkedilmiş ve onlarca aydınımızın canına kıyılmıştır. Sürekli yabancı güçlerin suçu demeyelim, biraz da çuvaldızı kendimize batıralım.

Bu caninin Türk Bayrağı ile, hem de Ata'mızın sözleri önünde poz vermesi, ne jandarmamıza, ne de emniyet güçlerimize yakıştı.

Umarım ki Ata'mızın kemikleri sızlamasın!

Resim: www.ataturk.net

 
Toplam blog
: 48
: 2038
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

1964 doğumluyum. İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra Londra'ya yerleştim ve halen burada yaşamakt..