Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '07

 
Kategori
Kış Sporları
 

Vatanseverlik nasıl olur?

Vatanseverlik nasıl olur?
 

Size gerçek bir vatanseverin hikayesini anlatmak istiyorum.

Kendisi, 17 Mart 1985’te Ankara’da dünyaya geldi. 5 yaşındayken, buz patenine başladı. İlk buz pateni sahası, Türkiye’ye 1990’da gelmişti.

8 yaşındayken, ilk kez uluslararası bir yarışmada, Türkiye’yi temsil etti. 1995’te Balkan oyunlarında altın, Hollanda’da gümüş madalya kazandı. Buz pateninde çok yetenekliydi fakat Türkiye’de sadece bir yerde buz pateni sahası vardı ve onu ileriye götürecek profesyonel çalıştırıcılar yoktu. Hiç kimse ona sponsor olmak istemedi. Ondaki yeteneği ve potansiyeli hiç kimse değerlendirmek istemedi.

Fakat buna şaşmamak gerekir. Türkiye’de farklı spor dallarında gizli kalmış, destek bulamamış bir çok sporcu yok mu zaten? Sadece para dönüşümünü düşünen firmalarımız, yeni yeni değişik dallarda sanatçıları ve sporcuları desteklemeye başladı. Ondan önce varsa yoksa futbol ya da basketboldu.

Annesi yönetici ve babası da restorant sahibiydi. Bütün bunları geride bırakarak, sevgili kızlarının başarılı bir patenci olabilmesi için Kanada’ya göç ettiler.

Kanada’da Mariposa Buz Pateni Okulunda, Robert Tebby ile birlikte çalışmaya başladı. Bu arada babası, okuluna para yetiştirmek 3 işte birden çalışıyordu. Türkiye’den destek görmediği halde, katıldığı yarışmalarda, bir kez bile, Kanada için yarışmayı düşünmedi. Ülkesini temsil etmeyi ve tanıtmayı kendisine bir onur saydı.

2006 Avrupa Buz Pateni Yarışmasında onüçüncü oldu. Kış olimpiyatlarında, ülkemizi temsil eden ilk buz patencisi olarak tarihe geçti. Türk Bayrağı’nı her zaman gururla taşıdı.

2006 Dünya Buz Pateni Yarışmalarında genel sıralamada onsekizinci oldu.

2007 Avrupa Buz Pateni Yarışmalarında onuncu oldu ve Türkiye’ye gelecek sene iki buz patencisi ile bir daha katılma hakkı kazandırdı.

Bir zamanlar küçük bir kız olarak hayal ettiği buz pateni yapma arzusu en sonunda, ailesinin ve kendisinin büyük fedakarlıkları sonucu gerçek oldu.

Tuğba Karademir, ucuz kahramanlıklar yapmadı. Ben en vatanseverim diyerek, eline silah alıp insan öldürmedi. Vapurlarda eylem yapmadı. İşsiz güçsüz, internet kahvehanelerinde oturup, pineklemedi. Ve en önemlisi hayatından şikayet etmek yerine çok çalıştı ve emeğinin karşılığını, Türkiye’nin ilk bayan buz patencisi ünvanı ile tarihe geçerek aldı. Şimdi ben, kimin daha vatansever olduğunu soruyorum ve ülkemde Tuğba Karademir gibi vatanseverlerin artmasını bütün kalbimle diliyorum.

Resimler: www.absoluteskating.com

 
Toplam blog
: 48
: 2038
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

1964 doğumluyum. İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra Londra'ya yerleştim ve halen burada yaşamakt..