Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Vatandaş aç! Kimin umurunda?

Vatandaş aç! Kimin umurunda?
 

Hükümet yetkilileri her fırsatta ekonominin rakamsal verilerle nasıl iyiye gittiğini, güçlendiğini vs. savunmayı sürdürüyor. Bu verileri kimin hazırladığını inanın çok merak ediyorum. Göz var, nizam var...

Benzin 3, 5.-YTL, motorin 3.-YTL sınırlarına dayandı. Sessiz sedasız her 10 günde bir akaryakıta zam geliyor. 1 ay önce 10 lt.'si 24, 5.-YTL olan yemeklik yağ, bu ay 36.-YTL'den satılıyor. Gıda ürünlerinde üzerine zam gelmemiş ürün yok. Bakliyattan şekere, yağdan yumurtaya, peynirden sucuğa, ekmekten zeytine her ürün en az %10-%40 dolaylarında zamlandı.

Gider rakamları böyle artarken, gelirler ne durumda? Yerinde sayıyor. Hatta hükümetin yeni sosyal güvenlik yasasına bakılırsa daha da düşürülecek. Emekli maaşları sadakaya dönüşecek. Özellikle malulen (iş kazası sonucu) emekli olanların maaşlarının 120.-YTL'ye ineceğini duyduğumda sadece güldüm. Bu insanlara yaşama, öl demektir. Bu yasayla ilgili tartışmalar, AKP kapatılması davasıyla sona ermiş ve üstü kapatılmış görünüyor.

Her yıl 300-400.-YTL dolaylarında gelir elde ettiğimiz vergi iadeleri biliyorsunuz kaldırıldı. Yerine asgari geçim indirimi getirildi. Şimdi özel firmaların bir çoğu işçilerine bu parayı ödemiyor. Böylece işçinin vergi iade parası güme giderken, bu yasa da patronlara yaradı. İnsanlar işsiz kalmamak için mecbur bordrolarını imzalıyor. Şimdi kıdem tazminatlarını da benzer bir methotla yok etmelerinden korkuyorum.

Dolayısıyla günümüz de zengin, zenginliğini katlamayı sürdürürken, fakir sayısı daha da artıyor.

Vatandaş, karnını doyurmaya çalışıyor. Elinde iktidar gücü bulunduranlar da, seçimlere ramak kala halka dağıttığı ekmek, kömür vb. ile oy toplamayı başarıyor.

Buna kim "dur" diyecek, bilmiyorum...
 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..