Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '09

 
Kategori
Spor
 

Ve efsane tekrar F1 pistlerinde!

Ve efsane tekrar F1 pistlerinde!
 

Ve efsane tekrar F1 pistlerinde ! Formula 1'de yedi kez dünya şampiyonu olan Michael Schumacher gelecek yıl Mercedes için yarışmak üzere pistlere dönüyor. 3 Ocak'ta 41 yaşına girecek olan Alman pilot, Mercedes ile sözleşme imzaladı. Schumacher hakkında bir süredir devam eden söylentiler sona erdi. Mercedes takımı, telekonferansla yaptığı açıklamada, 7 F1 şampiyonluğu bulunan motorsporlarının efsane ismi Michael Schumacher'in yeni sezonda Mercedes ile pistlerde olacağını resmen açlıkladı.

Efsanevi pilot, Mercedes Grand Prix takımıyla bir yıllık sözleşme imzaladı. Schumi'nin 1 yıl için 7 milyon euro alacağı ifade edildi. Schumacher, geçen sezon hem markalar hem de pilotlar şampiyonasında zafer yaşayan, eski adıyla Brawn GP, yeni adıyla Mercedes Grand Prix olan ekipte vatandaşı Nico Rosberg'in takım arkadaşı oldu. 7 kez Formula 1 şampiyonluğu yaşayan Schumacher, 2006 sezonu sonrasında emekliye ayrılmıştı. Schumi, aynı zamanda şampiyonluklar yaşadığı dönemde elde ettiği başarılarda büyük payı olan -takım patronu- Ross Brawn ile de yeniden biraraya gelmiş oldu Formula 1'de Ferrari ile 5 şampiyonluk kazanmış olan Schumi, pilotluğu bıraktıktan sonra İtalyan devi için danışmanlık yapmıştı. F1 tarihinin en başarılı ismi olan Alman pilot, 16 yıllık kariyerinde 91 GP zaferi kazandı.

Schumacher pistlere geçen sezon da dönme girişiminde bulunmuştu. Ancak sakatlanan Ferrari sürücüsü Felipe Massa'nın yerini alma planları, kendisinin geçirdiği bir motorsiklet kazasında boynunu incitmesi ardından rafa kalktı. Ferrari ise, Schumacher'in Mercedes için yarışmasına olanak sağlamak için, takıma danışmanlık için var olan sözleşmesini iptal etti. Schumacher, emekliye ayrılmasından bu yana Ferrari'de danışmanlık görevini yürütüyordu. Schumacher'in dönüşü, Avusturyalı Niki Lauda'nın 1982'de iki yıllık emeklilik ardından dönüşünden bu yana, F1'deki en önemli sporcu dönüşü olarak görülüyor. O zaman 33 yaşında olan Lauda, üçüncü bir şampiyonluk kazanmıştı. Formula 1'in en yaşlı şampiyonu ise 46 yaşında zafere ulaşan Arjantinli Juan Manuel Fangio.
 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..