Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Ve Yine Yeniden Kitap(!!!)

Başbakan yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile bu yıl 4’üncüsü yapılan kitap fuarının açılış töreninde bir konuşma yapmış. Konuşması sırasında kitap okuma alışkanlığımızla ilgili olarak şunları ifade etmiş:

- Türkiye’de kitap okuyanların oranı bir çalışmaya göre binde bir.

- Vatandaşlarımız televizyon seyretmeye, internete günde ortalama 8-9 saat ayırıyor, kitap okumaya 1 dakika ayırıyormuş.

- Kitaba da para harcamıyoruz. Norveç’te bir vatandaş yıllık ortalama 137, Almanya 122, dünyada ise 1,3 dolar($) harcanıyor. Türkiye’de 25 cent.

* * *

Okumadığımız ve kitaplara para harcamadığımız bir kere daha kanıtlanmış oldu.

Gerçekten de çok üzücü bir rakam; hem Türkiye’de kitap okuyan sayısının binde bir olması, hem de kitaba harcanan paranın 25 cent olması…

Gerçekten de teknoloji; özellikle ileri ve yüksek teknoloji yaşamlarımızı eskiye göre daha kolaylaştırırken, birçok alışkanlığın da körelmesine “vesile” olmakta.

Teknoloji ve bilim alanında geçmişe oranla fersah fersah ilerleme kaydetmemize rağmen, teknoloji ile barışık ve dengeli bir hayat düzlemini her nedense yaşamamızın merkezine oturtamıyoruz. Çok uçlarda bir yaşam yörüngemiz var.

Ya teknolojik hayata çok fazla gömülüyoruz; ya da çağa, moda söylemle zamanın ruhuna aykırı bir biçimde teknolojiden uzak bir hayat sürdürüyoruz.

Teknoloji yoğun sürdürdüğümüz yaşantılarımızda, kitaplara yer olmaması gerçekten de çok üzücü.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..