Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Veda esir şehirde bir konak

Veda esir şehirde bir konak
 

Veda çok severek okuduğum bir kitap. Çökmekte olan Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerindeki işgal altındaki İstanbul'dan ve bu şehirde ki Son Maliye Nazırı Ahmet Reşat bey'in konağında yaşananlar ve o dönemin sıkıntılarını çok sürikliyeci bir dille anlatan bir roman.

Kitap hakkında kısa bir bilgi...

Roman da öne çıkan en önemli iki kahraman Ahmet Reşat ve Kemal. Ahmet Reşat Bey, Padişah'a çok bağlı ve bahsettiğim gibi son maliye nazırı, çaresiz bir aile reisi ve malum listede adı olduğu için ülkesinden firar etmek zorunda kalan bir adam. Kemal, Sarıkamış faciasında savaşmış ve o dönemden sonra dermansız hastalığa yakalanmış, siyasi suçlu olduğu için Ahmet Reşat'ın evinde saklanan yiğenidir. Kemal hastalığına rağmen millicilere gönül vermiş ve onlar için dayısından gizli tercümeler yapmıştır. Sonrasında da vatan için savaşmak için gönüllü olarak Ankara yollarını tutmuştur.

Okurken hiç sıkılmıyacağınız, keşke bende o dönemlerde yaşasaydım diyebileceğiniz ve okuyup bitirdikten sonra ileriki zamanlarda bir daha okuyacağım diye düşüneceğiniz bir kitap.


 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..