Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '08

 
Kategori
Değerleme
 

Via Port açıldı

Via Port açıldı
 

Avrupa’nın ‘’en büyük’’ outlet merkezi 29 Temmuz 2008 de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Biz de, madem Avrupa’nın en büyüğü burnumuzun dibinde açılmış, bu güzellikten mahrum kalmayalım diye, biraz alışveriş için, daha da çok merakımızı (!) gidermek için bu hafta sonu Via Port’taydık.

TEM otoyolu Kurtköy Sabiha Gökçen gişeleri çıkışında bulunan Via Port’ un bağlantı yoluna girdiğimiz de trafikte aşırı bir yoğunluk göze çarpıyordu. Otopark sorunundan sanırım diye düşünürken, ilerledikçe tüm ana yollar ve ara sokaklar gözünüzün alabildiğince sağlı sollu araçların park ettiğini, kimilerinin park yeri aradığını görüyorduk, yanılmamıştık, korkunç bir manzara oluşturuyordu olanlar.

Avrupa’nın ‘’en büyük outlet’’ i yapılmış fakat buna uygun büyüklükte otopark yapmayı atlamışlardı sanırım yetkililer...

Tabi bu durum hoş değildi… Dünya çapında yapılacak büyük organizasyonlar düşünülünce bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini düşünüyorsunuz.

Aracınızla alış veriş merkezi arasında km ler var. Akıl ve mantığın kabul edeceği bir durum değil. Gerçi 2500 araç kapasiteli otoparkının olduğu söyleniyor ama sonuç o an fiyaskoydu..O günkü bu düzensizliğin sebebi, ya organizasyon eksikliğinden kaynaklı, ya da 2500 araçtan fazlası gelmişti.

Avrupa’nın ‘’en büyük’’ (!) ünün bu eksi yönünü anlattıktan sonra geçelim güzelliklerine.

Mimarisi ferah, rahatlatıcı, bunalmadan, kalabalık sizi yormadan dolaşabiliyorsunuz. Çocuklar için yine en büyük eğlence alanları burada mevcut. Atv parkuru, go kart alanı, pony atlarının olduğu çiftlik çocukların ve gençlerin zevkle vakit geçirebileceği alanlar.

Mısır çarşısı'nı ve Kapalı çarşıyı andıran, biraz daha moderni olarak tasarlanmış Bedesten Çarşısı bulunmakta. Kuyumcular, baharatçılar burada yer almakta. Bedesten çarşısın da Şam tatlılarının tadına bakmayı ihmal etmeyiniz.

Via Port’ta bilindik tüm ünlü markalara ait 150 mağaza bulunmakta. Fiyatların gerçekten piyasanın altında olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca Tesco Kipa, Elektro World mağazaları da ziyaretçilerinin hizmetinde.

5 yıldızlı otel, fuar ve kongre hizmetlerinin 2009 yılının ilk yarısında faaliyete geçerek dünyaca ünlü bir merkez haline geleceği söylenmekte.

Yemek bölümlerini, eğlence parkurunun hemen ön tarafına sıralamışlar. Burada suni bir göl yaratılarak teras gibi, veranda gibi bölümler yapılıp masalar buralara yerleştirilmiş. Yemeğinizi göl manzarası ve dinlendirici yeşilliğe karşı yiyebiliyorsunuz. Bu kısmını çok beğendim.

Bayraktar İnşaat tarafından yapılan bu projenin yetkilileri, bu merkezin Avrupa’nın en önemli alış veriş, fuar, kongre merkezi haline geleceğini söyleyerek ünlülerin, sanatçıların alışveriş için artık yurt dışına çıkmaktan vazgeçip burayı tercih edeceklerini söylüyor. Yetkililer daha şimdiden beklenen hedef kitleden, daha üst gelir grubunun akın ettiğini ve alış veriş yaptığını açıklıyor.

Yetkililerin bu açıklamaları pembe gözlüklerle yapılmış açıklamalar gibi geliyor bana.. Bunlardan önce henüz düzene girmemiş aksaklıkları bir an önce ’’en büyük’’ adına yaraşır şekilde düzene sokmalarını diliyorum.

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..