Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Eğitim
 

Vizyonumuz 4+4+4

Eğitimden çok futbol sistemini çağrıştıran ve bir ustalık harikası olan 4+4+4 e gelmeden önce. Türkiye gerçeklerine bir göz atmakta fayda var.

Türkiye nüfüsunun %31.1 ine tekabül eden 22.6 milyon kişi 18 yaş altındadır.18 Yaş altı nüfus,doğu illerindeki genel nüfusun %40-50 sine tekabül ederken. Bu rakam batı illerinde %20-25 e düşmektedir.
 
Türkiye genelinde ilköğretim çağındaki çocukların %2 si okul dışındadır. Özellikle doğu yörelerimizde kız çocuklarının 6 ve 8. sınıf arasında devamlılık sorunu vardır. Bunun yanında 9 yaşda %85 olan okula gitme oranı 15 yaşında %40 gibi rakama düşmekte.
 
Doğu bölgesinde ki çocukların %20.9 unun boyları yaşıtlarına göre daha kısadır ve 2 yaşa kadar çocuklarda aşılanma oranı %60 dır. İşin daha kötüsü 15 yaş altı çocukların yaklaşık ¼ i yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. Bu genel nüfus ortalamasının çok fazla üzerindedir.Her aileye 3 çocuk diretmesinde bulunanların dikkatine!
 
Çocuk mahkemeleri 81 ilin yalnızca 30 unda bulunmakta olduğundan. Çocuk zanlıların büyük bir kısmı erişkin mahkumlarla kalmakta ve ortalama mahkumiyetleri 515 güne gelmektedir. Örnk:Pozantı rezaleti..
 
Çalışan çocuk sayısı 06-14 yaş gurubu arası 320.000 15-17 arası 638.000 dir. Rakamlar 2006 yılına ait olup,nedense sonrası istatislik yapılmamıştır.
 
Türkiye geneli 18 yaşındaki kadınların  %9.7  17 yaşındakilerin %4.4 ü  16 yaşındakilerin %2.2 si ve 15 yaş ve altının %04 ü ilk çocuklarını doğurmuş veya hamiledir. Rakamlar 2008 yılına aittir..
 
Türkiye geneli 07-18 Yaş arası çocukların en az %10 u bir şekilde cinsel istismara uğramıştır.
 
Yukardaki veriler UNICEF raporundan alınan,resmi verilerdir.
 
Türk Eğitim Derneği araştırmasına göre 6.sınıf öğrencilerinin %50 si, 7.sınıfın %57 si ve 8.sınıfın %61 i özel dershaneye gitmektedir. Bu eğitim sistemimiz için büyük bir başarıdır!
 
Çocuklarda kaslar,büyükten küçüğe doğru geliştiğinden. Bırakın 6 yaşı,7 yaşındaki çocukta bile kalem tutma problemi görülebilir. Bu pedagojik bir tespittir.
 
Peki Sayın hükümet yetkililerinin örnek olarak verdikleri. Avusturalya,Yeni Zelanda,Danimarka,Finlandiya gibi ülkelerde zorunlu eğitim 10 sene sürmekte. Mesleki eğitim ise bundan sonra başlamaktadır.
 
Alman eğitim sistemine atıf yapan zevatlar ise. Ya bu sistemi bilmemekte, yada bizi aptal yerine koymaktadırlar.Şöyleki,Alman eğitim sisteminde 1.kademe 4 yılda biter.Ancak 2.kademede mesleki eğitim başlamaz. Öğrencinin başarı grafiğine göre Meslek eğitimine hazırlık okuyacağı Hauptschule,orta düzeyler Realschule,üst düzey öğrenciler ise Gymnasium a gider. Temel eğitimin 2. seviyesi 6 sene sürer ve 10 senelik mecburi eğitim biter. Gymnasium 10 sınıfta Mitlere Reife denilen diploma ile 11 ve 12. sınıfı bitiren öğrenci abitur alarak Universiteye başlar.
 
Yani kısaca,Sayın Yetkililerin 4+4+4 harika planına uyan dünyada herhangi bir örnek bulunmamakta olup. Tek örnek olarak arz-ı endam etmektedir.
 
Peki bu israr niye :
 
1= Ne kadar açıkca söylenmese bile. Açıktan eğitim ve beraberinde eğitim alınmadan verilecek diploma enflasyonu ile Türkiye UNİCEF karnesini düzeltmek istemektedir.
 
2=İkinci 4 yıllık eğitimle başlıyacak,dışardan bitirme şansı beraberinde. Özelikkle İç,Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da okula gidecek öğrenci sayısındaki azalma ile MEB.lığı bütçesinde tasarrufa gitme düşüncesi vardır.
 
3=İç,Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde,diplomalı ama bilgisiz gençliği tarikatların kucağına atarak. Cahil toplum yaratma ve bunları siyasi istekleri doğrultusunda kullanma isteği vardır. Özellikle Güneydoğu’da tarikat yapılanmasından rahatsız olan ve tarikatın emrine giren diyaneti pretosto ederek dışarıda namaz kılma eylemine girişen BDP'in yaptıkları.Bu yapılanmanın en büyük delilidir. Çünkü;sermayeleri çocukları,devlet desdekli tarikatlara kaptırmaktan korkmaktadırlar.Yani çocukları düşünen yoktur…
 
4=Büyük veya Endüstirüsü gelişmemiş,organize sanayi bölgeleri yeterli kapasitede olmayan yerleşim birimlerinde. Meslek okulları açmak hem çok pahalı hemde verimsiz olduğundan. Türkiye geneli Meslek Okulu açma söylevi demogojiden başka bir şey değildir. Zaten devlet son zamanlarda vergi indirimine giderek. Meslek Okulları açılmasını,OSB veya sanayi kuruluşlarına vermeye çalışmaktadır.  Burdaki tek amaç,İmam Hatiplerdir ve bunun önünü açmaktır.
 
5=Yani kısaca hedef,bilgili birey yerine cahil ümmet yaratma sistemidir.
 
6=Sonuç,kontrolsüz global kapitalizm denilen kurtlar sürüsünün önüne,dünyadan bir haber koyun sürüsü sunmaktır…
 
Söylevlerinde,kariyer geçmişi olarak koyun çobanlığını öne süren. Rakibini bu kariyer sıfatı ile hırpalamaya çalışan sn siyasetçilerimize uygun bir fenomenolojik bir sistemdir 4+4+4
 
Lütfen çocuklarımızı, kendi yalan dünyanıza alet etmeyin. Onların üzerinden elinizi çekin..
 
Toplam blog
: 8
: 840
Kayıt tarihi
: 11.04.10
 
 

01.03.1960 Giresun doğumluyum. Lise mezunuyum. Evli ve 1 kız, 1 erkek iki çocuk sahibiyim. İngili..