Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Volkan Demirel kendi kalesine gol attı!

Volkan Demirel kendi kalesine gol attı!
 

Volkan&Nonda&Gol


A Milli Futbol Takımı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve Futbol Federasyonu yöneticileri eşliğinde, CEBIT Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nı gezdi.

Bir büyük Gazetemizdeki haberde, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarda A Milli Takım’ın sponsorlarının standları ile Teknosa mağazasını ziyaret eden ay yıldızlıların ilgisini en çok bilgisayar oyunlarının yer aldığı bölümün çektiği, bazı futbolcuların bilgisayarda FIFA 2009 oyunu oynadığı ve Volkan Demirel’in, oyunda kendisi gibi A Milli Takımı seçen Serdar Kurtuluş ile yaptığı maçı 1-0 kazanırken, bilgisayarda kendi koruduğu kaleye gol attığını yazmış.

Haberi okuyunca, gerçek hayatta da Volkan Demirel’in Fenerbahçe ve Milli Takım Kaleleri’ne bir çok defa gol attığını hatırladım.

İçlerinde en unultulmaz olanı da, resimde görülen top önde, onun arkasında Shabani Nonda, peşlerinde de Volkan. Bu gol Volkanın kendi kalesine attığı, ezeli rakipleri Galatasaray’a Şampiyonluğu hediye eden, çok önemli bir gol. Ayrıca bu golün bir özelliği daha vardı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 100. lig maçında, Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye karşı ligdeki 100. golüydü.

Sadece bununla kalsa iyi, Avrupa Şampiyonasında, iyi oynadığında, müthiş bir performans gösteren Volkan’ın boş yere gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalması, Türkiye’mizin final oynamasına engel oldu.

Buna benzer onlarca hatasını daha sayabiliriz, bunların bir kısmı futbolun içinde var, her insan hata yapabiliriz diyebiliriz.

Ancak, hiç gereği yokken, topsuz alanda, benim kız arkadaşıma küfretti deyip, Lincoln’u yere yuvarlaması, kaçan penaltıdan sonra, hakemin üzerine yürüyüp, yukarıda Allah var işareti yapması, ve sonucunda kırmızı kart görmesi koskoca Fenerbahçe kulübünün kalecisine hiç yakışmayacak davranışlardır.

Kaleci takımın yarısıdır derler, büyük başarı kazanan futbol takımları incelendiğinde, hepsinin kaliteli ve istikrarlı bir kaleciye sahip olduğunu görürüz. Galatarasarayın büyük başarılar yakaladığı zamanlarında da kalede, Turgay Şeren, Yasin, Simoviç ve Taffarel, bununla birlikte Beşiktaş’ta Nemci Mutlu, Sabri Dino, Rasim Kara, Cordoba, ve Trabzon’dan da Şenol Güneş gibi örnekleri verebiliriz.

Tarihinde, Yavuz, Datçu, Schumacher, Yaşar, Rüştü gibi büyük kalecilere sahip olmuş, Fenerbahçe’nin yaptığı tutarsız hareketler ve istikrarsız grafiğiyle tam bir saatli bomba olan ve nerede patlayacağı belli olmayan Volkan’dan bir an önce kurtulup, Fenerbahçe’ye yakışır bir kaleci bulmalarının kendi hayırlarına olacağı aşikardır.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..