Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '06

 
Kategori
Otomobil
 

Vosvos sahibi olmak

Vosvos sahibi olmak
 

Vosvos sahibi olmak, vazgeçilmez olandır, dosttur, bir yaşam tarzıdır...

Volkswagen kaplumbağa olarak da bilinen vosvos birçok açıdan diğer otomobillerden ayırılır. Hitler, Porsce'dan hem dayanıklı hem de maliyeti ucuz bir araba yaratmasını istedi. Böylece yeni doğacak olan bu halk arabasını(Volks-halk wagen-araba) her Alman satın alabilecekti. Ve sonuçta, her türlü çevre şartlarına dayanıklı, kaliteli, uzun ömürlü bir otomobik üretildi.

Bir diğer özelliği de bu otomobilin, su soğutmalı olmadığından, sudan kaynaklanacak problemlerin bu otomobil için geçerli olmamasıdır. Bunun sebebi ise Hitler'in Rusyadaki soğuğun suyu dondurup arabayı işlevsiz bırakmaması için tasarlanmış olmasıdır. Tabi, su problemi yüzünden yolda kalmış son model bir otomobilin yanından geçmek ise ayrı bir duygudur.

Son üretilen ülke olan Meksika'da 21 milyon kullanıcısı olan ve artık bu ülkede de üretilmeyen vosvos; görüntü, ışık ve tasarım farkıyla diğer otomobillerden sıyrılır. Sadece kendisine ait olan motor sesini uzaktan duysanız ve otomobili görmemiş olsanız bile, bu otomobilin vosvos olma ihtimali çok yüksektir.

Son model arabalardaki teknolojiden uzak olan vosvos, diğer otomobillerden farklı olarak kullanıcısıyla özdeşleşmiştir. Bir milyon satış rakamını geçmiş olan bu sevimli araç, insanlarda öylesine bir tutkuya dönüşmüştür ki, vosvosun en son modeli olan "Volkswagen Beetle" adı altında tekrar piyasaya sürülmüştür.

Vosvos sürücüsü , diğerlerinden birçok açıdan farklıdır. Yolda seyreden bir vosvos, yoldaki başka bir vosvos ile korna yardımıyla "selamlaşır". Zira önemli olan, diğer vosvostaki sürücüyü tanımak değildir, önemli olan o sürücünün otomobilinin de vosvos olmasıdır. Vosvos şenliklerinde yoldan geçen çeşitli renk ve modeldeki vosvosların yarattığı renk cümbüşü seyretmek de ayrı bir zevktir, o vosvoslarının içinde olmak da ayrı bir zevktir.

Kısacası, vosvos sahibi olmak, son model otomobillerde olmayan bir çok olmayan duyguyu size tattırır. Bu yüzden de, vosvos sahibi olmak, bir ayrıcalıktır.

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..