Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

www.GoTurkey.com

www.GoTurkey.com
 

Anadolu medeniyetleri 3D olarak internette


Microsoft ve Kültür Bakanlığı işbirliği ile Anadolu medeniyetlerinden günümüze kalan antik mekanları 3 boyutlu olarak İnternet’e aktardı.

Microsoft Türkiye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı uluslararası portalı Goturkey.com, Photosynth yazılımını kullanarak, eski Anadolu medeniyetlerinden günümüze kalan antik mekanları 3 boyutlu olarak İnternet’e aktardı.

Microsoft Labs tarafından geliştirilen Photosynth, dijital çekilen fotoğrafları kullanarak her açıdan izlenebilen 3 boyutlu sanal modeller oluşturulmasını sağlıyor.

Microsoft Photosynth’in ölümsüzleştirdiği Anadolu’nun Antik Şehirleri www.goturkey.com adresinde tüm dünyadan 3 boyutlu olarak izlenebilecek.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın (2006-2010) Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planına uygun olarak hayata geçirilen GoTurkey.com portalı; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı Teknokent merkezinde faaliyet gösteren bir ekip tarafından geliştirilip, işletiliyor.

Portal, ülkemizin tarih, kültür, turizm merkezleri ve iş dünyası başlıklarından oluşan “bilgi bölümü” ve turizm sektörümüzdeki tesis, hizmet ve ürün sağlayıcıların tanıtıldığı, yakın gelecekte çevrimiçi (online) satışın yapılmasına da olanak sağlanacak ''pazarlama bölümü''nden oluşuyor.

_________
Resim: Mental Ray, Üç boyutlu cam nesne uygulaması

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..