Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '07

 
Kategori
Astroloji
 

Yaban ördekleri dönemi (karga)-Terazi burcu

Yaban ördekleri dönemi (karga)-Terazi burcu
 

23 Eylül- 23 Ekim

Madenler alemindeki totemi : Jasper

Bitkiler alemindeki totemi : Verpascum (sığır çiçeği kuyruğu)

Hayvanlar alemindeki totemi : Karga

Kabilesi : Kelebek

Rengi : Sonbaharı simgeleyen Kahverengi

Jasper : Bir tür kripto kuvars taşı olan jasper aslında kalsedon familyasından değildir. Damarlı değil tanecikli görüntü verir.Bu burcun insanlarının uğur taşı “ kantaşı “ (heliothrop) adı da verilen yeşil üstüne kırmızı benekli olan jasper türüdür.

Kantaşı Kızılderililer, Babilliler, Mısırlılar ve Çinliler tarafından da bilinirdi. Eski çağlarda bu taşın güneş ısısını yansıttığı söylenir.Heliothrop güneş yansıtıcısı anlamına gelir. Kantaşı suya konursa suyu kaynatacağı öne sürülürdü. Jasperin birçok gizemli özelliği olduğu anlatılır. Kanayan yaraları durdurduğu, görünmezlik verdiği, uzun ve güvenli yaşam sağladığı, yılan zehirini etkisiz bıraktığı, kapanan gözleri açtığı ve suya konunca yağmur yağdırdığı söylenir.Doktorlar yakın zamanlara kadar kanın durdurulması için kantaşı kullanmışlardır.Bu taşın tozu yumurta ve balla karıştırılarak hemoroid tedavisinde kullanılırdı. Jasper kötü ruhların kovulmasını sağladığı gibi onu taşıyanın büyü yapabilmesine de yardım ederdi. Sahibine bereket getirdiği, bu taşta hem toprak enerjisinin bulunduğu hem de bu enerjiyi çektiği inancı yaygındı. Özellikle suya konulan ve günün ilk ışıklarına tutulan jasper taşının insan üzerinde çok olumlu etkiler yaptığı söylenirdi.

Karga insanları taşları gibi o andaki durumlarına, havalarına göre çok değişik biçimlerde görünebilirler. İç dengeleri yerindeyse onlar da jasper gibi çok değişik mistik özellikler taşırlar.Yürek biçimindeki jasper gibi aranır ve çok sevilirler çünkü çok candan insanlardır.İyi, sevgi dolu, çevrelerindekilerin rahatı için uğraşan saygılı ve dürüst kişilerdir. Dengelerine kavuştukları zaman güneş enerjisini özümseme ve çevrelerine yansıtma gücüne de kavuşurlar. Ancak dengeleri bozulursa bu güç depresyona ve karışıklığa sebep olur. Yoğunluğu suları kaynatabilecek bir öfkeye kapılırlar.

Karga- İnsanlarının aniden, beklenmedik bir biçimde hava değiştirme eğilimleri vardır.” Şimdi böyleyken, şimdi şöyle “ olan kişilerdir.. Ancak içinde oldukları durum o anda ne olursa olsun, kendilerine en doğrusu oymuş gibi gelir.Kısa süre içinde daha öncekinin tam tersi bir duruma gelseler bile, kendileri bundan hoşnuttur ve çevrelerinin bu hızlı değişiklik karşısında şaşkınlığa kapılmasını hayretle karşılarlar.

Karga insanları bu güçlerden yararlanacak durumda olsalar da olmasalar da kantaşı gibi psişik güçler taşırlar. Bazen bu güçleri henüz iç dengelerine kavuşmadan elde ederler. Başkalarının yaşamlarını etkileme gücünde olduklarını fark eder ama bunu kişisel amaçları için kötüye kullanmaya kalkabilirler.Ancak böyle bir şey yaparlarsa çevrelerine ve kendilerine yalnızca acı, şaşkınlık ve üzüntü verebilirler.

İç dengelerine kavuştukları zaman güçlerini çevrelerindekinin yararına kullanırlar. Evrenin bütün olumlu güçlerini içinde barındıran ve yayan yetenekli birer iletken ve iyileştirici olurlar.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..