Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '13

 
Kategori
Astroloji
 

İstanbul boğa burcu mu? Şehirlerin burçları

İstanbul boğa burcu mu? Şehirlerin burçları
 

Dünyanın en stratejik noktasında bulunan İstanbul'un burcu nedir? Şehirlerin burcu var mı? Genellikle astrologlar şehirlerin ve ülkelerin kuruluş tarihine göre astrolojik olarak burçlarını söylerler. İstanbul'un da Boğa burcu olduğunu 13 Mayıs 330 yılında Roma İmparatorluğunun yeni başkenti Nova Roma (Yeni Roma) olarak ilan edilir. İşte bu yüzden İstanbul'un burcunun Boğa olduğu söylenir.

Neydi Boğa'nın özellikleri hatırlayalım ve İstanbul ile uyumlumu bir düşünelim.

Boğa burcunun yöneticisi gezegen olarak Venüs ve Dünya'dır. Boğa burcu sevmeyi, sanatı, estetiği, çiçekleri, ticareti, kazanmayı, çalışmayı çok sever. Zodyakta 2. burçta, haritalarda 2. evde bulunur ve sembolü bir BOĞA'dır. Boğa, gücü, kuvveti, tarımı, hayvancılığı, kazanmayı, ticareti kapitalizmi simgeler. Erguvan, menekşe de Boğanın renklerindendir.

İstanbul'a baktığımızda İstanbul sanatın, estetiğin şehridir, içinde sayısız mimari çeşitliliği, sanat galarilerini barındırır. Lale İstanbul ile özdeş bir çiçektir, çiçek istanbulla özdeştir. Erguvan İstanbul'un da rengidir. İstanbul, bir boğaya benzeyen Marmara denizinin tam da tek olan boynuzundadır. 

Hz. Muhammed "Dünyayı isteyen boğanın boynuzundan tutsun"demiştir. Bu dünyayı kazanmak isteyen hayvancılık ya da tarımla ilgilensin anlamındadır. Bugünde en çok gelir getiren unsurlardan biride modern tarım ve hayvancılıktır. Aynı zamanda Kuran'da Bakara Suresinde kapitatalizm Bakara(İnek) üzerinden eleştirilmektedir. İneğin kurban edilmesi de sembolik olarak Dünyanın tapılmamak için kurban edilmesi anlamındadır. İnek Kapitalizm ve Dünyayı kazanmak ve boğanın boynuzundan tutmak olgularını düşündüğümüzde Boğa burcu olan İstanbul yüzyıllardır dünya ticaretinin merkezinde yer almış ticari, sosyal, kültürel ve askeri olarak önemi en büyük olan şehirdir. 

Türkiye'nin bu şehre çok büyük önem vermesi gerekir. Gelişimi büyümesi bu şehir üzerindendir.

Bu yüzden tek boynuzda bile dünyanın en önemli kenti olan İstanbul'un gücü asıl Kanal İstanbul ile iki boynuz olduğunda kendini gösterecektir. 

Hükümetin yapması gereken bu kenti intihar ettirecek şekilde Ormanlarını, içme sularını mahvederek değil doğal yaşam alanlarını dikkate alarak büyütmesi olacaktır. Buna dikkat edildiği takdirde İstanbul Marmara Boğa'nın çift boynuzunda ona tutunan Türkiye ile tüm Avrupa ve Asya'nın en vazgeçilmez ve güçlü ekonomisine kavuşacaktır.

Peki İstanbul için durum bu diğer kentlerimizin burcu olabilir mi?

Elbette.

Ne zaman kurulmuş olursa olsun St. Petersburg, Floransa'da Terazi Burcu kokan kentlerdir. Venedik şehri Balık Burcunun şehri olduğu açıktır. Londra ve Tokyo Oğlak burunun kentleri olduğu açıktır.

İstanbul'un kardeşi olan diğer bir şehirde sadece Telefon kodu benzerliğiyle değil bir çok ortak özelliği ile New York'tur. İstanbul'un Avrupa'da ki Burçdaşı ve kardeşi ise Amsterdam'dır.

Ankara ve İzmir'i de eminim merak etmişsinizdir.

Onları da yorumlarıyla başka bir güne bıraktım....

Hoşça kalın...

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..