Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yağ mı Kas mı Kaybediyorsunuz

Bir kilo verme planını takip ederken, tartıdaki sayının azaldığını görmekten daha çok mutlu eden bir şey yoktur. Ne yazık ki, kilo kaybı başarısı gören birçok kişi yağla birlikte kas da kaybeder.

Kas önemlidir çünkü kas sadece günlük aktivitelerinizi yerine getirmek için değil aynı zamanda kas metabolik olarak aktif bir dokudur; Bu da kasınız, dinlenirken yağdan daha fazla kalori yakar anlamına gelmektedir. Yoğun miktarda yağsız kas kütlesini korumak, bazal metabolizma hızınızı (yani vücudunuzun durağan haldeki yaktığı kalori sayısını) yüksek tutar, bu da uzun vadede yağ kaybetmenize yardımcı olur.

Öyleyse, yağ mı kas mı kaybettiniz?

Sadece Kardio Yapıyorsanız

Yağ mı yoksa kas mı kaybettiğinizi bilmenin en iyi yollarından biri egzersiz rutininizi incelemektir. Çok fazla kardiyo yapıyorsanız, ancak kuvvet antrenmanı eklemiyorsanız, kaybettiğiniz kilonun yaklaşık% 50 kas ve% 50 yağ yağ olma olasılığı fazladır(yine de biraz su da kaybedersiniz).

Kasınızı korumak istediğinizi varsayalım, haftada en az iki gün ağırlık kaldırdığınızdan emin olun ve tüm büyük kas gruplarına uygun ağırlık antrenmanı yapın. Bu kasları kullandığınızda, daha fazla kas lifi elde edersiniz ve enerji maliyeti açısından paranızın karşılığını daha iyi alırsınız. Başka bir deyişle, daha büyük kas gruplarına öncelik verip daha küçük olanlara değil (biceps ve triceps gibi), antrenman sırasında ve sonrasında daha fazla kalori yakmanıza neden olur.

Enerji Seviyeniz Düşük ise

Yağ yerine kas kaybedip kaybetmediğinizi söylemenin bir başka yolu, normalden daha yüksek düzeyde yorgunluk hissettiğinizde veya genellikle sizi yormayan faaliyetler yaparken yorulmanızdır.

Yağ veya kas kaybedip kaybetmediğinizi ölçmek için enerji seviyelerini kullanmaktaki tek sorun, uyku, diyet ve ilaçlar dâhil olmak üzere enerjiyi etkileyen birçok faktör vardır. Diğer ölçümleri (aşağıdakiler gibi) dikkate aldığınızdan emin olun.

Fotoğraflarda ilerleme görüyorsanız

Bir kolay yağ veya kas kaybettiğinizi söylemenin bir yolu, her 2-4 haftada bir ilerleme gösteren fotoğraflar çekmek. Sadece yağ kaybediyorsanız, daha küçük bir bel ve kalça ile karşılaşırsınız, vücudunuzun geri kalanı şekillendirmeye başlayabilir. Yalnızca fark edebileceğiniz herhangi bir değişikliğin, yağ deposu eğilimine bağlı olduğunu unutmayın.

Her ölçümde olduğu gibi tutarlılık önemlidir. Bu, aynı anda, aynı kıyafetlerde ve aynı aydınlatmayı her seferinde aynı duruşla ilerleme fotoğraflarını çekmeyi hedeflemeniz gerektiği anlamına gelir.

Yağ ölçen bir tartı kullanabilirsiniz

Bu cihazlar vücut ölçülerinizi elektriksel darbelerle ölçer. Kaslar yağa göre oldukça iletkendirler. Bu nedenle, tartı daha hızlı elektriksel darbeleri kaydederse, muhtemelen daha yüksek miktarda yağsız kas kütlesine sahip olursunuz. Vücut ölçüşünüzün nasıl değiştiğini görmek ve kas kütlesini kaybetmediğinizden emin olmak için haftada bir bu ölçümü yapabilirsiniz.

Bununla birlikte, doğru bir okuma için ölçümleri günün aynı saatinde yapmanız gerekmektedir. Okumaları benzer koşullar altında alsanız bile, diğer faktörler - ne kadar su aldığınız gibi - şeyleri ölçülerinizi şaşırtabilir.

Yağ Kumpası kullanımı

Objektif, düşük maliyetli bir ölçüm için, vücut yağ kumpasını deneyin (ayrıca deri kumpas olarak da bilinir). Bu, vücudunuzun farklı bölgelerinde deri altı yağınızın (yani cildinizin altındaki yağ) kalınlığını ölçen klasik, eski tarz bir araçtır. Tipik olarak, kadınlar da triceps, kalça veya karın bölgesi ölçülürken, erkekler de göğüs ve karın bölgesi ölçülür, ancak bu tabiki değişebilir. Vücut yağ kumpaslarını kullanmanın bir dezavantajı % 100 doğru olmadıkları.

 

 
Toplam blog
: 10
: 138
Kayıt tarihi
: 05.12.17
 
 

Yıllar boyunca spor ve sağlıklı beslenme ile ilgili öğrendiklerimi ve yaşadıklarımı, nasıl zayıfl..