Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '06

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yağmur yağıyor… Seller akıyor… Türkiye’de yönetim camdan bakıyor…

Yağmur yağıyor… Seller akıyor… Türkiye’de yönetim camdan bakıyor…
 

Sonbahar yapraklardaki canlı renklerle geri geldi hayatımıza. Canımızı sıkan yağmuruyla da başladı sayılır artık kış. Yeni mevsim hoş mu geldi hayatımıza? Hayır. Hüzünlü bakışlarla izliyorum haberleri. Kim sorumlu yaşanan felaketten? Kim verecek hesabını? Geçmişten gelen sorunların çözümü şimdiki yönetimlerin sorumluluğu değil herhalde. Öyle olsaydı yaşanan felaketlerin bilançosu bu kadar yüksek çıkar muydu?

Sanki şiddetli yağmur ilk kez yağdı da sular seller ilk kez götürdü onlarca şehri. Diyarbakır’daki yağış yıllık yağışın beşte biriymiş. Hadi diyelim ki doğudaki altyapı ve yatırımlar eksikti ve bu sebeple Diyarbakır, Batman, Şırnak, Van, Bitlis’te canlar yandı. Peki ya İstanbul? MEDENİYETLER VE KÜLTÜR ŞEHRİ İSTANBUL !?

Sarıyer ve Beykoz İstanbul değil mi? Kâğıthane İstanbul değil mi? Az önce eşim aradı. Kâğıthane deresi duvarlarını yıkıp taşmış. Orada bir şirket var. Yeni binasına bayram sonrası ne emeklerle taşındılar. Binadaki her detayı özenle çalıştılar. Fıstık gibi yaptılar. Dünyanın parası harcandı. Günde bir buçuk, iki milyon dolarlık ciro çeviren bu şirkette satış temsilcisi başına susmak bilmeyen üç telefon düşüyor. Borsa şirketlerinden… Şu an ne mi yapıyorlar? Sabah sekizden beri 300 kişi su tahliye ediyor. Satış yapan yok. Sevkıyat hak getire. Paçaları sıvamış müdürüyle, çaycısıyla koşturuyorlar. Bütün dere altlarından geçmiş. Yazık! İçim acıdı.

Bu sabah saatlerce kilit olan Maslak- Sarıyer yolu boyunca günlerdir kaldırım kenarlarındaki telleri söküyorlardı. Eski tel örgüler inceden beton direklere geriliymiş. Bu beton direkleri kaldırıp bozuk görüntüyü temizlemek tenezzülünde dahi bulunmadan, yeni yeşil direkler dikildi ve kaliteli galvaniz teller döşendi. Çalışıyor belediye vallahi! Karizmamız arttı. Çok lazımdı zaten yollara yeni tel örgüler. Birileri daha zengin oldu işte. Başka da olan biten yok!

Haftaya soğuk hava ve don geliyormuş. Bakalım bu sene yine kimyasal mı kullanacaklar. Yoksa eski usul tuzlama mı olacak? Kavrulan yüreklere iyi gelir tuz. İyisi mi, hepimiz yaramıza tuz basalım biz. Medeniyet mi dediniz? Evet, evet. Medeniyiz. Boşuna dememişler "İnsan da medeni bir hayvandır!"

 
Toplam blog
: 86
: 3134
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

Marmara İng. İşletme mezunuyum. Pazarlama bölümünde uzmanlaştım. Reklamcı olmak istiyordum. Olmad..