Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '08

 
Kategori
Anılar
 

Yağmurun kızı

Yağmurun kızı
 

Eski bir tarafı kırık şemsiyesi de sanki yokmuş gibiydi, sırılsıklam olmuştu altı yedi yaşlarındaki kara kaşlı, kara gözlü kız, böyle de yağmur mu olurdu? hem iri hem de hızlı yağıyordu kahvaltı için sıcak ekmeğe göndermişti annesi onu, evin büyük kızı idi ekmeği alıp soğutmadan dönecekti koşarak.

Yağmur ekmeği alıp dönmesini beklememiş hemen dolduruvermişti caddeleri sokakları kaldırımlara çıkmak üzereydi, kaldırımdan inipte karşıya geçeceği yere geldiğinde inmekle inmemek arasında tereddüt etti hatta ayağının birini uzattı ancak su gözünü korkuttu, kararsızlıkla kafasını kaldırıp baktığında kendisine doğru gelen üniformalı polisi gördü, ellerini de ona doğru uzatmış gülümseyerek yanına doğru geliyordu.

Eyvah yoksa annesinin yaramazlık yaptığında seni verecem dediği polismiydi yoksa, gülüyor gibiydi ama olsun yine de kaçması lazımdı gerçi epeydir yaramazlık ta yapmıyordu ama olsun, zaten karşıya da geçmesine yağmur izin vermiyordu hemen döndü küçük ayakları ile hızlı hızlı uzaklaşmaya çalıştı karşıya da başka bir yerden geçerdi.

Ancak yağmurda inadına hızlanıyordu kaldırımada çıkmıştı artık kızı da iyice ıslatmıştı, karşıyada geçememişti geriye dönüp aynı yerden geçmeye çalışacaktı, üşümeye de başlamış eve de geç kalıyordu zaten polis kendisine gülmemişmiy di? niye kızacaktı ki yaramazlık da yapğmıyordu epeydir.

Şark görevini yapmakta olduğu şehrin ana caddesinde görevli olan polis altı, yedi yaşlarındaki elinde ekmek olan iyice ıslanmış kızı görünce bu yağmurda niye göndermişler ki diye düşünürken kızın caddedeki sudan korkup kaldırımdan inemediğini farketti yardım etmek için ona doğru gittiğinde ise çocuk geri dönüp gitti.

Kısa bir süre sonra çocuk daha da ıslanmış halde aynı yere geldi polisde ıslanmamak için girdiği saçak altından çıkıp ona doğru yürüdü, suyun içine basıp caddeyi geçti iyice ıslanmış, üşümeye başlamış kızı kucağına aldı suyun içinden yürüyerek geçip kızı inmek istediği yere kadar taşıdı ve yere bıraktı kıza neden bu havada dışarı çıktığını sorduysada kız cevap vermedi, arkasına bile bakmadan hızlı hızlı uzaklaştı, suyun içine girmesede girmiş gibi ıslanmıştı çocuk.

O sırada yol kenarında bulunan kahvehaneden çıkan bir adam polisin yanına yaklaştı '' abi deminden beri sana bakıyoruz ıslandın gel bir çayımızı iç hem ısınır kurunursun da, bütün polisler senin gibi olsa vatandaşla hiç sorun yaşanmaz'' dedi.

Polis de '' Herşeyi devletden veya devletin adamından bekliyeceğinize sizde bir şeyler yapsanız daha iyi olmazmı? o kadar adam seyredeceğinize neden yardım etmediniz el kadar çocuğa, çay içinde teşekkürler ama başka zaman içerim '' deyip uzaklaştı adamın yanından.

 
Toplam blog
: 19
: 1370
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

1961 Samsun - Çarşamba doğumluyum. Memur emeklisiyim. Evli ve üç çocuk babasıyım. Halen Kdz. Ereğ..