Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Yalan, yalan, yalaaaaaaan!...

Yalan, yalan, yalaaaaaaan!...
 

Sanırdık ki, küresel çete, sadece az gelişmiş veya geri kalmış ülkelerin insanlarını politikacılarını kandırır, parmağında oynatır. Oysa görüyoruz ki, çıkarları söz konusu olunca babalarını bile aldatmaktan hiç imtina etmiyorlar.

Şu domuz gribi salgını örneği.

Avrupa Konseyi Sağlık Komitesi Başkanı Wolfgang Wodarg domuz gribi kampanyasının yüzyılın en büyük sağlık skandallarından olduğunu ileri sürerek soruşturma açılmasını önerdi. Parlamenterler Meclisi acil toplantı kararı aldı.

Hatırlanacaktır, dünyada ABD kaynaklı ekonomik kriz baş gösterince, hemen ardından “domuz gribi” salgını ortaya çıktı. Hem de ne çıkış. Sanırsınız dünya uzaylıların istilasına uğradı. Oysa bazı aklı başında doktorlar, bu salgının normal bir grip salgını olduğunu, hatta onun kadar bile öldürücü olmadığını savunmuşlar, ancak sesleri gürültü kirliliği içinde duyulmamıştı bile.

Benim gibi birkaç kuşkucu bunun ekonomik krizi örtmek için uydurulmuş bir mizansen olabileceği kuşkusunu dile getirdiğinde çoğunluk gülüp geçmişti.

Oysa gündemi takip edenler bilir ki, özellikle bizim ülkemizde, suni gündem yaratmak için her yola başvurulur.

Aşı olma konusunda başbakan ve sağlık bakanının karşıt açıklamaları da bu işin içinde bir bit yeniği olduğunu ima eder nitelikteydi. Daha da ilginç olan sağlık bakanının aşı konusunda tehditkâr bir tutum takınması idi.

Şimdi sorulması gereken sorular şunlar.

Bu aşılar üzerinde dünyadaki çeşitli bilim adamlarının yaptığı incelemeler sonucu ortaya attıkları kötü iddialar ne kadar araştırıldı? Aşı olanların ilerde bundan zarar görme riski var mı? Aşı ithali mercek altına alınacak mı?

Bu sorulara şimdilik kimsenin cevap vereceğini sanmıyorum. Ama günü geldiğinde bu sorular kesin sorulacak ve birileri cevaplayacak.

İlgili link, http://www.milliyet.com.tr/Yasam/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=5&ArticleID=1184898&Date=12.01.2010&b=Domuz%20gribi%20yuzyilin%20salgini%20mi, %20skandali%20mi

12 Oca. 10

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..