Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yalan

Yalan söyleyeni nasıl anlarız?

1. Tutarsızlık yapar. Yaptıkları ile söyledikleri örtüşmez. Söylediklerinde çelişkiler olur.

2. Aynı ifadeyi değişik yer ve zamanda tekrar etmesi istenir. Yalan söyleyen bu iki ve daha fazla ifadelerinde çelişkiler olur.

3. En ummadığı soruya verdiği cevabı dinle. Yalancının bile gerçek bir hikâyesi vardır.

4. Davranışlarını değerlendir. Kendi kişisel özelliklerinin aksine hareket eder.

5.Heyecanlı kişiliğe sahipse sakin, sakin bir kişiliğe sahipse heyecanlı görünmeye çalışır.

6. Duygularda samimiyetsizdir. Sahte gülümsemeler yapar. Adeta sırıtır.

7.Gülümsemeler uzun ve diğer davranışlar içinde karışıp kaybolur. ( Kızgın yüzle gülümsemek gibi) Dudaklar doğal gülümsemeden daha küçük ve cansızdır.

8. İçten gelen tepkilere dikkat edin. Anı parlamalar, öfke krizleri olur.
Çok küçük hareketleri, mimikleri izleyin. Mimikler bir insanın ifadesinin ön açıklamalarıdır. Beden dilinin ilk ipuçlarıdır. Bir sürü şey saklayabilir, sır tutabilirsiniz ama mimikler ve beden dili eğer yalan söylüyorsanız ele verir. İki dakikanın 25 saniyesinde gizli bir duygu saklıdır. Mimikler onu açığa çıkarır. Bir insan çok çok mutlu görünüyorsa bazı şeyler için üzülüyor demektir. Gizlenen korku, mutsuzluk, kıskançlık her ne ise bir göz kırpması anı kadar kısa sürede yüze yansır. Bunu yakalama büyük hünerdir. Mikro hareketler gizlenen büyük bir duygu olduğunu gösterir.

9. Sözlerine yemin, küfür, beddua ve başka araçlarla desteklemeye çalışır.( Vallahı yalan söylüyorsam. Allah beni şuradan şuraya götürmesin ki..vb gibi) Söylediğinden kendisi emin olmadığı için başkalarını da böyle inandırmaya çalışır.

10. Gözlerini karşısındakinden kaçırır. Serbest, özgür bir şekilde direk olarak karşısındakine bakamaz. Konuşurken ya aşağı, ya yana veya başka bir yöne bakmaya çalışır. El parmakları ile oynar. Endişe ve tedirginlik içindedir. Karşısındaki konuşurken gözlerine bakamıyor ve bu davranış onun her zamanki halı değilse mutlaka yalan söylüyor veya bir şey saklıyor demektir. Bakışları ekseri uzağa doğrudur. Tedirgindir. Terliyordur.

11. İnkâr eder. Hareketleri, söyledikleri, ses tonu, mimikleri birbirine karışır.

12. Çok fazla içerikli konuşur. Sorulan soruyu dolaylı olarak cevap verir. Çevreden dolanarak anlatmaya çalışır. Direk cevap vermez. Cevapları içerik bolluğu ve süslü cümlelerle boğar.
 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..