Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Nazife Çakıroğulları

http://blog.milliyet.com.tr/

19 Nisan '18

 
Kategori
Sağlık
 

Yalancı Çilek

Bahar mevsimi geldi yemelere doyamadığımız çilekler raflarda yerini aldı. Bu mevsimde her yerde satılmaya başlayan tatlı diyerek aldığımız çileklerin ne kadarı doğal. Biz gerçek çilek mi yiyoruz.

Kırmızı kırmızı, iri iri insanın gözüne çarpan bu çilekleri büyük iştahla alırsın lakin eve bir gelirsin, tat yok. O kocaman, iştahını kabartan çilek sudan farksız. Sonra başka bir yere gidip oradan alıyorsun o da aynı. Yahu bu çileklerin tatlı olanları yok mu hiç. İçine ne koyuyorsunuz da bu kadar tatsız tuzsuz oluyor. Bir tane tatlı çilek bulunmaz mı yaa. İçine hormonu basıyorsunuz, bırakın yamuk mumuk olsun, bırakın içinde kurt olsun, ama doğal olsun. Her şeyin bir dozu var.  Bunları çocuklar yiyor. Vitaminden çok hormon yiyorlar.

İş sadece çilekle bitse iyi. Yediğimiz hiçbir yiyecekte tat yok. Dışı seni içi beni yakar. Buna bir dur demenin vakti gelmedi mi? Düpedüz zehirleniyoruz.  Biz doğalının tadını biliyoruz. Peki ya çocuklar. Onlar doğal meyvenin tadını sanırım hiçbir zaman öğrenemeyecek. Onlar doğal beslenemeyecek.  Onlar ömürlerinin sonuna kadar yalancı çilek yiyecek.

 
Toplam blog
: 2
: 114
Kayıt tarihi
: 06.04.18
 
 

Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema mezunuyum. Yerel gazetelerde çalıştım. Şuan özel b..