Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '09

 
Kategori
Edebiyat
 

Yalnızlığımız!

Yalnızlığımız!
 

Yalnızlığımız dostumuzdur aslında!


"Seviyorum Yalnızlığı"

Birçok kişinin belli bir yaştan sonra korktuğu bir ortamdır yalnızlık! Adı bile söylenirken kimilerine öcü gibi görünür. Uzak durmaya çalışırlar bu kelimeden… Kendilerine yakıştırmak istemezler.

Oysa ben çok severim yalnızlığı… Kendi başınıza öylesine huzurlu ve özgürsünüz dür ki… Kimse size karışmaz huzurunuzu bozamaz. Kalabalık ortamlarda sıkıldığınızda, bunaldığınızda yalnızlık sizin dostunuzdur. Elinizden tutup sizi almak ister. Gerçek dostunuzdur.

Asla kalbinizi kırmaz. Çok kibar ve naziktir. Her şeyi size bırakır, canınız ne isterse onu yaparsınız. Asla sizi bunaltmaz ve hoşlanmadığınız ortamlara sokmaz. Önceliği size tanıyarak sizi memnun ederek hep özverili davranır. Kendini düşünmeyip sizi önemsediği içinde çok da saygılıdır. Başınızı dinlemek istediğinizde yalnızlığınız hep yanınızdadır. Sadece onu dinleyip ruhunuzun huzur bulduğunu hissedersiniz.

Ve çok da sadıktırlar. Siz istemeden asla sizi yalnız bırakmazlar. Arkanızı yaslayabileceğiniz gerçek dostturlar. Siz yalnızlıktan bıktığınızda onu bırakıp da gittiğiniz de o size asla küsmez. Hep sizi yeniden bekler. Geldiğiniz de ise özlemle kucaklar sizi! Sanki onu hiç bırakıp da gitmemişsiniz gibi!

Diyorum ya yalnızlığı çok severim ben… Asla onunla tartışmam kırılmam ve darılmam. Onda bulduğun huzurun ta kendisinidir! Arkadaşların en sırdaşı, en sadığı, en güvenilenidir.

Bence yalnızlıklarımızın da değerini bilip, ona kucak açmayı sevmeyi bilmeliyiz. Çünkü ona yaşayan her canlının ihtiyacı vardır. O olmadan başka paylaşımlarımızın ne anlamı olurdu ki! Hayatımız boyunca yalnızlığı tabiî ki istemiyoruz ama düşünsenize yalnızlık olmasaydı bir aile ortamının sıcaklığının değerini nasıl bilebilirdik!

Ya da bir dostluğun kıymeti, dertleşmenin verdiği hazzı nasıl anlayabilirdik!

İşte tüm bu paylaşımların farkında lığını hissettiren bize yalnızlığımızdır. O bize her zaman dost, her zaman yanı başımız da bekleyen ayrı bir dünyamızdır.

Gerektiği yerde, yalnızlığımızı da sevmemiz dileğimle…

Saygılar.

Aysen aydın.

http://www.duzcedamla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12150&Itemid=123
 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..