Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yandaş medyada Kılıçdaroğlu korkusunun nedenleri

Yandaş medyada Kılıçdaroğlu korkusunun nedenleri
 

Yandaş medyayı bir korku ve telaş aldı. Hepsinin aklındaki soru şu; Kılıçdaroğlu’nun önünü nasıl keseriz. Korkunun boyutları inanılmaz bir seviyede. İsterseniz yandaş medyanın internet sitelerine girip bir bakın. Tutarlı, tutarsız, alakalı, alakasız ne bulurlarsa ya da daha doğrusu ne yumurtlarlarsa yazıp tutuyorlar. Bir yerde haber çıktıktan sonra zaten kendi ajansları aracılığıyla tüm yandaş medyaya bu servisler yapılıyor. Haberler daha çok Kılıçdaroğlu’nun etnik kökenleri ve doğum yeriyle alakalı. Birde SSK genel müdürlüğü yaptığı dönemle ilgili karalama çalışmaları. Peki bu korku ve telaşın sebebi ne? İstanbul neden bu kadar önemli? Bu soru ve nedeni çok önemli.

İstanbul AKP ve yandaş medyası için hayati önemde. Çünkü AKP ve yandaş medyanın yaptığı siyasetin finansmanının büyük kısmı İstanbuldan elde edilen ranttan kaynaklanıyor. Belediyeyle iş yapan, ihale alan büyük şirketler çoğunlukla ya bu yandaş medya ile organik olarak bağlı ya da bu şirketler sadece bu medya organlarının reklam kaynağı. İşte bu kaynağın kesilme ihtimali bu yüzden onlar için yaşamsal bir öneme sahip.

AKP olmadan yandaş medya, yandaş medya olmadan da AKP ayakta duramaz. Yandaş medyada yer alan sözde yazarlardan büyük bir kısmı bu gün bir şekilde kamu olanaklarıyla doğrudan ya da dolaylı olarak besleniyor. Örnek olarak TRT'ye son dönemde program yapan tiplere bakılabilir. En ufak şekilde bu insanların hükümete bir eleştiri getirdiğini gören duyan bilen varsa beri gelsin. Gerçi onlardaki bu beceri inanılmaz düzeyde. Ülke bu kadar kötü yönetilirken ve ekonomi bu kadar tepe taklak giderken sanki hiçbir şey yokmuş gibi yazılar yazmak yorum ve analiz yapmak ayrı bir beceri. Tabi birde oradan okudukları yalan yanlış şeylerle bir şeyler biliyormuş edasında olanlara ise ne denir bilemiyorum.

Ancak korkunun ecele faydası yok. Bu gidişe dur demek herkesin görevi. Suçsuz ve masum ipek gibi ortalıkta dolaşıp Türkiye gerçeklerini gizlemeye çalışmak, muhalefetin ve medyanın üstüne yüklemeye çalışmak ise bence beyhude çırpınışlar. Belki pisliğin üstünü örtebilirsiniz gözler görmez, peki kokusunu ne yapacaksınız?

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..