Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yangın Pegasus'ta, Dumanı THY'de

Yangın Pegasus'ta, Dumanı THY'de
 

Dün, ucuz atlatılmış olan bir kaza yaşandı. Pegasus Havayolları’na ait bir uçağın kuyruk kısmında, uçak daha havaalanında iken bir problem çıktı. Zamanında yapılan müdahale ile de hadise bertaraf edildi. Şimdi bu olayı haber yapan bir sitede bakın nasıl bir habercilik ve yayıncılık komedyası yaşandı. Önce siteden haber metni:

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan özel bir firmaya ait yolcu uçağı, kalkış için harekete geçtiği sırada kuyruk kısmındaki tekerlekte duman yükselmeye başladı. Dumanın yükselmesiyle kalkıştan vazgeçildi ve uçaktaki yolcular indirildi..

Tekerleğe hidrolik damlaması sonucu dumanın oluştuğunu belirten yetkililer, güvenlik amacıyla yolcuların indirildiğini belirterek, ''Duman çıkınca tedbir olsun diye yolcular indirildi. Hidrolik damlaması sonucu duman oluştu. Lastiğin değiştirilmesi ihtimali var. Arızanın giderilmesine çalışılıyor'' dediler"

Buraya kadar normal değil mi? Anormallik haber metninde değil zaten. Metinle birlikte verilen haber fotoğrafında. İnanamayacaksınız ama bu haberin fotoğrafında başka bir firmaya ait olan uçak var. Yani böylesine önemli ve hassas bir konuda; problemi yaşayan ve yolcularına yaşatan firmanın uçağı yerine, koskoca Türk Hava Yolları’nın bir uçağının fotoğrafını yayınlamakta beis görmemiş Haber3.com sitesi yöneticileri.

Kıytırık bir otobüs şirketi bile, kaza yapan aracının isminin yazılı olduğu alanı, kazadan sonra gazete kağıdıyla kapatır yahu. İnsaf!

Denilebilir ki zaten metinde “özel bir havayolu şirketi” deniyor, “THY’nin adı bile geçmiyor” falan filan. Bayanlar ve baylar, toplum olarak ne kadar da okuma tembeli olduğumuzu sanıyorum hiçbirimiz tartışmayız değil mi? Aşağıda linkini verdiğim sayfayı tıklayanlardan, iddia ediyorum ki en az yarısı, sadece başlığı okuyup, fotoğrafa bakmıştır. Ve yine iddia ediyorum ki o yarısının çok önemli bir bölümünün algısında, dün bir THY uçağında yangın çıktığı izlenimi oluşmuştur.

Hadi biz acizane blog yazarları, zaman zaman, yazdığımız yazılarla alakasız fotoğraflar yayınlıyoruz da (bunun bir örneğini, konuyu açıklamak ve bu yayıncılık skandalını protesto etmek babında yan tarafta bulabilirsiniz); siz koskoca haber sitelerine yakışıyor mu?

Bu arada haber başlığında yangından bahsediliyor, metinde dumandan. Bu da bonusu galiba.

Umarım en kısa sürede bu yanlışlığı düzeltecektir site yetkilileri.

http://www.haber3.com/ucakta-yangin-panigi-529514h.htm

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..