Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '15

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yapılacak köprü ile tarihi Cunda'ya renk gelecek.

Yapılacak köprü ile tarihi Cunda'ya renk gelecek.
 

Cunda sokakları. Tarihi 1500 yapı var.


Cunda dedikleri Ayvalığın Alibey Adası, bilindiği gibi bir köprü ile bağlı. Defalarca değişiklik yapılmasına karşın, bu  köprü,  sulardaki sirkülasyonu  tamamlamadığı için, körfezin bu yakası daima durgun bulanık görünümlü.

İŞTE KÖPRÜ BÖYLE OLACAK.

         Defalarca şikayete rağmen ele alınamayan köprüden  akıntı bulamayan deniz suyuna, tek bir yerden menfez açılarak saplanan sirkülasyon, koskoca  körfezi temizleyemiyor.

          Nihayet müjdeli haber, Balıkesir’den geldi: Belediye Başkanı A. Edip Oğuz, şimdiki karayolu köprüsünün yerine 240 metrelik köprü yapılacağını ve körfezin de kirlilikten kurtulacağı müjdesini verdi.

          Uğur daha sonra şöyle devam etti:  “Cunda adasına karadan gidiş yolunu kaldırıp köprülü hale getireceğiz. Burada 1200 yat kapasiteli liman da yapacağız. Cunda’dan buraya geçiş varmış ancak yol yapmak için kapatılmış. Mevcut yolun kalkmasıyla Cunda kanalı açılacak ve körfez daha temiz hale gelecek diye konuştu

 

         Türkiye’nin zengin ve köklü ailelerinin art arda yatırım yaptığı Cunda Adası’na yönelik çarpıcı projesini de anlattı

Her şeye rağmen Ayvalık Belediye Başkanı köprünün, “tarihi dokuya zarar veremeden” yapılmasını istiyor ve bu konuda da endişesi olduğunu ifade ediyor.

         1500 tarihi taş ev ile bir açık müze olan Ayvalığın Cunda ( Ali Bey Adası)  na yapılacak köprü, denizin bir yakasındaki kirliliği de, menfezlerin tamamı açılacağı için ortadan kalkacak.

         'TÜM MANASTIRLAR MALİKANE OLMUŞ'  “Yeni plan ve yat limanı ünlü ailelerin tepkisini çekmez mi?” sorusu yöneltildiğinde Başkan Uğur, şu yanıtı verdi: “Boyner, Koç, Sabancı hepsinin malikaneleri Ayvalık’ta bulunuyor. Hepsi Cunda’da manastırlar bulup burada kendilerine malikâneler yapmışlar. Denize ulaşım yolları bile yok. Onların da yat limanı benzeri böyle projeleri var. Ancak kıyılar Büyükşehirlerin sorumluluğunda. Biz de projemizi yapmak için kolları sıvadık.”

         Cunda ile anılan ünlüler arasında iş adamı Halis Komili ile Coca Cola CEO’su Muhtar Kent isimleri de öne çıkıyor. Ve  bunlardan da katkı bekleniyor.

          S  İ T’ LER BAŞA DERT: Öte yandan, Pateriça Koyuna giden yolun da ıslahı gerekiyor. Bu ondüleli yol, arabaları yıpratmaktadır. Koyun ilerisindeki manastır restore edilerek burada Sabancılar Suna  Kan’lı piyano konserleri verildi.

CUNDADAKİ AYIŞIĞI MANASTIRI. SUNA KAN BURADA PİYANO RESİTALİ VERMİŞTİ

         Manastırın, projeye uygun restore edilmemesi iddiası ile inşaat bir ara durdurulmuştu. Ayışığı Manastırı, 1 nci derecede SİT alanında bulunuyor. Ve bu SİT’ler de, sittin sene milletin anasını ağlatıyor. Ama siyasilere SİT, işlemiyor. Talana müsait çünkü.

         Ört ki, ölem !

CUNDA ADASINDAKİ PATERİÇA KOYUNDA DENİZ,  CAM GİBİ. GEÇEN YIL BURASI TURİST AKININA UĞRADI AMMA, YOLU HALA BOZUK. (üSTTEKİ VE ALTTAKİ RESİMLER)

CUNDA DA, 1500 TANE TARİHİ TAŞ YAPI VAR. YENİ YENİ MODER BİNALAR, KONAKLAMA YERLERİ DE YAĞILMAKTA. DİZAYNI TARİHİ MOTİFLERLE SÜSLÜ MOLA OTELİ, YÖREDE ÇOK NAMLI

MOSHOS TAVERNA, ADANIN EN POPÜLER TAVERNASI TÜRKİYENİN HER TARAFINDAN GELEN VAR.. BURSALI GURUBA RASTLADIK. EN ÇILGIN EĞLENCENİN BAŞINI ÇEKİYORLARDI ( ALTTAKİ RESİMLER) BURASI, KIŞIN HAFTASIONLARI AÇIK. GREEK MÜZİK YAPILIYOR. RAĞBETTE.

DİLEK ÜNEY VE ARKADAŞLARI. BURSADAN GELMİLER. İSTANBULLULARI SOLLADILAR. ( ALTTAKİ RESMLER)

İSTANBUL GURUBU DAHA HAVASINI BULAMAMIŞTI MOSHOS GECELERİNDE

EHHH.. ANKARALILAR DAHA YATKINDI PİSTE

VE ANKARANIN ÜNLÜ  BAS'I  ERDEM KAPUSUZ,  BAHÇEYİ TERCİH ETMİŞTİ. YEĞENLERİ İLE O BAR SENİNİ, BU BAR BENİM DOLAŞTIŞLLAR.

M  O  L  A '   NIN İÇİ BİR BAŞKA MODERN YAPIT

PATERİÇA KOYU, EHİL  ELLERDE DEĞİL. HER ŞEY, DERME ÇATMA. YOLU İSE AYNI BERBATLIKDA

PATERİÇA KOYUNDA AKŞAM. TEK KELİME İLE DOYUMSUZDUR. CUNDANIN EN BAKİR YERİDİR.

CUNDA SAHİLİNDEKİ  SALAŞ RESTORANLAR, BEŞ ADIM BERİYE YANİ YOLA DOĞRU ÇEKİLDİ VE SAHİL BANDI AÇILDI. GEL GÖR Kİ,  BALIKÇIKLAR BU SAHİLE KAYIK BAĞLAYINCA, RESTORANLARIN HAVASI KAÇTI. RESİM GÜNEŞ BATARKEN ÇEKİLDİ

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..