Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Yarasa operasyonu

Yarasa operasyonu
 

Resim Milliyet'ten


Terörist gece harekete geçer. Karanlıkta gelir. Kara yüzünü gecenin karanlığında saklar. Karanlığın ardında kadın, çoluk çocuk, genç, yaşlı, öğretmen, asker farkı gözetmeden kurşuna dizerdi. Bir tek cezası vardı. O da ölüm!.. İşte yaşamasını sağlayan da uyguladığı cezaydı. Yaydığı ölüm kokusu ve ölümü geceyle harmanlayınca korkunun yaptırımı daha da güçlü oluyordu.

Gece, ölüm ve korku…

Karanlık terör için bir kalkandı.

Bu kalkan artık terörü saklayamıyor. TSK bu kalkanın ardındaki teröre havadan bir cerrah hassaslığı ile müdahale etti. Bu cerrahi müdahaleyi ‘’vurulmaz, girilmez, görülmez denen Kandil’de yaptı. Kandil’in ışığı yanmıyor artık. Gece ve karanlığın pilotlarımıza engel olmadığı tüm dünyaya gösterildi. Türk Hava Kuvvetleri’nin bu tür gece operasyonlarını yapabilecek yetenekte birkaç ülke hava kuvveti arasında yer alması ayrıca gururlandırıcı. Bu kavgalı coğrafyada güven duygumuzu daha da arttırıyor.

Dış Dünya’dan gelen haberler hükümetin diplomasi boyutundaki başarısının sonucu olsa gerek. ABD’nin Türkiye’nin kararı, terörle mücadele Türkiye’nin en doğal hakkıdır şeklindeki açıklamaları bir politika değişikliğini mi işaret ediyor? Ayrıca ABD’nin verdiği istihbarata hep şüpheyle bakmışımdır (ABD’nin ‘’tavşana kaç, tazıya tut’’ politikasını değiştirdiğine inanmak için çok erken). Barzani’nin alıştığımız tehditkar açıklamalarının cılız kalışı, evine gelmiş koskoca ABD dışişleri bakanına küsüp karşılamaması dikkat çekici bir durumdur.

Dün gece Türk Komandosu’nun saldırı hazırlığındaki grubu etkisiz hale getirmek için Kuzey Irak’ta son derece profesyonelce yürüttüğü operasyonun sonuçları bellidir. Yaşadıklarımız terörle mücadelenin bu işin eğitimini almış profesyonellerce yürütülmesinin zaruretini ortaya koymaktadır.

Ordumuz profesyonelleştikçe, terörü doğuran sebepler ortadan kaldırıldıkça terör Türkiye’nin gündeminden çıkacaktır.

Gözyaşının dökülmediği, mutlu bayramlar diliyorum.

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..