Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '07

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Yarasaların radar mühendisliği

Yarasaların radar mühendisliği
 

Geçen akşam komşulardaydık. Yarasalar hakkında anlattıkları katıla katıla gülmeme neden olmuştu. Ama diğer taraftan gece karanlığında çok hızlı uçabilen bu canlı uzun zamandır ilgimi çekmiyor değildi hani. Komşumuz mutfakta çorba pişirirken bir ara dışarı çıktığında tencereye düşen yarasa çorbayla birlikte haşlanmıştı.

Memeli bir hayvan olan yarasalar, gündüzleri gizlenmekte, geceleri ise dolaşıp avlanmaktadırlar. Ustaca uçarlar bunun sebebi de kanatlarının iyi gelişmiş olmasından kaynaklanmıştır. Yarasalar ulaşmak istediği yiyeceğe görerek ulaşmazlar. Uçarken insanlar tarafından duyulmayan yüksek sesler çıkarırlar. Çevrelerindeki engelleri radara benzeyen bir düzen sayesinde fark etmektedirler.

Gözleri az gelişmesinden dolayı, işitme duyusu ve tüyleri, yani dokunma hissi çok kuvvetlidir. Yarasalar kayalıklarda, mağaralarda ve ağaçlıklarda yaşamaktadır. Böcek ile beslendikleri için faydalı sayılır.

Yarasalar uçarken yüksek sesler çıkarırlar, sesin yankıları beslendikleri hayvanın yerini bulmasına yardımcı olmakta ve de karanlıkta yollarını bulmasını sağlamaktadır.

 
Toplam blog
: 25
: 3797
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

İlk öğretim beşinci sınıf öğrencisiyim. Okumayı yazmayı seviyorum. Sanırım aranızdaki en küçük blo..