Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yardımlarınızı Bekliyoruz

Yardımlarınızı Bekliyoruz
 

Etkinlik


Türkiye beyazay derneği İzmir şubesi olarak engellilerin eğitim istihdam ekonomik sosyal ve tüm sorunlarına çözümler üretmeye çalışmaktadır. Bu amaçla 7- 14 Ocak görme engelliler haftası nedeniyle toplumda engellilik bilincini anlatmaya ve görmeyenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeye çalışacağız.

Görme engellilerin yardımcısı beyaz bastondur. Beyaz bastonla aşılmaz tüm yolları aşar ve özgürleşir bağımsızlığın ve özgürlüğün simgesidir beyaz baston. Bir insanın eli ayağı desek yeridir.

Biz bu hafta kapsamında görmeyenlere yönelik 100 Adet beyaz baston dağıtmak istiyoruz. Bu konuda kurumunuzun desteği olursa çok iyi olur. Biz bu bastonları basın ve kamuoyu önünde dağıtacağız. Ve kamuoyuna beyaz bastonun önemini ve insanların nasıl davranması gerektiğini anlatacağız. Beyaz bastonu gören araçların durarak görmeyenin güvenli geçişini sağlaması gerektiğini anlatacağız. Görmeyenlerle doğru iletişim kurulması gerektiğini kimsenin bedenine izinsiz dokunulmaması gerektiğini anımsatacağız. Görmeyenle karşılaşıldığında yardım isteyip istenmediğini kendisine sözlü olarak ifade etmemiz gerektiğini hatırlatacağız.

Bu haftanın topluma anlatılmasında ve beyaz baston temininde desteğinizi bekleriz.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..