Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Yarın aşık olabilirim

Yarın aşık olabilirim
 

Kim engelleyebilir yarın aşık olmamı? Eşim mi yoksa çocuklarım mı? Nasıl karşı çıkabilirler sevgimin taşmasına ruhumdan aniden? Gözlerimin gördüğü ve beynime gönderdiği elektriğin ortaya çıkardığı kısa devreyi hangi güç yok edebilir bir anda? Ruhumun fişini mi çekeceksiniz, yoksa beynimin aldığı sevgi sinyallerini dansa çeviren müziğin sesini mi kısacaksınız? Belki de tanrının hamurumuza kattığı çılgınlığın fırtınasında uçuşan yaprakları görmezden gelerek, sessizce kandırmaya çalışacaksınız beyninizi. "Hayır yanlış sinyal, yanlış sinyal" diyerek ve kesinlikle buna hakkınız olmadığını düşünerek, yanıp sönen değişik renkteki lambaları kimseler görmesin diye söndürme telaşınamı kapılacaksınız?

Sakin olun lütfen. Bırakın ruhunuza aksın sevginin ve aşkın Tanrısal ırmağı. Sulansın doyasıya kuraklıktan çatlayan ve çoktandır kimsenin uğramadığı körelmeye yüz tutmuş duygularınız. Sönmemek için direnen , eskilerden gelen hafif hafif rüzgarla ayakta kalmaya çalışan cılız alevleriniz yeniden parlasın. Son zamanlarda farketmediğiniz kalbinizin vuruşları yeniden eski çıkışlarıyla çağırsın volkanları ve aksın içinize sıcacık lavlar. Ölmek üzere olan hücreleriniz biraz daha kalabilmenin yollarını arasın bu çılgın vücutta.

Güneş daha sıcak, yıldızlar daha bir parlak görünsün gözünüze. Dalgaların kayalara vuran sesini duyduğunuzda, martılar da gelsin aklınıza. Utanmayın, korkmayın, sevmekten ve aşık olmaktan. Çekinmeyin üzerine bineceğiniz kısrağa hakim olamamaktan. İzin verin dans etsin ruhunuz çılgınca mutluluktan. Arındırın kendinizi içinizdeki kokuşmuş duygulardan. Misafir edin aşkı en güzel köşenizde. Gramafon sesleri gelsin yine eski konaklardan. Sevgi sözcükleri şarkı olarak dökülsün dudaklardan. Bozacıların yanık sesleri gelsin yine çok uzaklardan.

Hangi durumda olursanız olun engellemeyin kendinizi. Kırmazsınız konuk ettiğiniz için aşkı, sevgilinizi ya da eşinizi. Aşık olmayı bilen ruhlar daha bir başka sever sevdiğini. Doyasıya dürüstçe güzelliğe bakmayan gözler, gizli gizli ruhunda hep yeni bir aşkı özler. Yalandır çoğu zaman senden başka kimseyi sevemem diye söylenilen sözler. Ötmeden duramaz mis gibi gülleri koklayan bülbüller. Haydi sizde yarın aşık olmayı deneyin herhangi bir şeye. Belki bir böceğe belkide çorak yerlerde açmış garip bir çiçeğe. Koşar adımlarla inin sahile, kimseyi bulamazsanız, güzel bir şiir yazıp atın uçsuz bucaksız denize. Yeter ki aşksız kalarak acı çektirmeyin kendinize...

METİN ÖZKAYA

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..