Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '10

 
Kategori
Deneme
 

Yaşama sevinci

İçimizi sımsıcak saran o güzel duygu, bizi bir kuş gibi havalarda uçuran serin rüzgar, ruhumuzu kucaklayıp hislerimize giren tertemiz bir rüya, bir masal, bir şiir gibi çepeçevre etrafımızı kuşatan kısacası dünyada bize zevk veren o sevinci daima anımsarım. Nerede buluruz çoğunlukla onu, zira öyle çok ararız ki, kendimiz de inanmayız biraz sonra ona kavuşacağımızı… Bazen bir içki kadehinin içindedir, bazen zarif bir el hareketinin arkaya attığı saçların dalgasında, bazen ağaç yapraklarının hışırtısında.

Bazı ağaçlar çiçek açar, bazıları güzel kokar bu çiçeklerin İçercesine doldurduğumuz ciğerlerimiz sarhoşluktan isyan edebilirler. Karamsarlığın piçi, bedbinliğin üvey oğlu, bedbahtlığın öz evladı, ta bizi bulana kadar mutluyuzdur yaşama sevincini tadarak....

Yakıştıramadık kendimize mutlu olmayı, mutlu yaşantıyı. Daima kötümser ve mutsuz kişi olmak şerefini kimseye bırakmayalım, diye düşündük. Ancak o zaman gerçek değerimize kavuşabilir, açılan kucaklara kendimizi atabiliriz. Enginlerde dinlenmek istersek sokmazlar bizi oraya, kalleşler topluluğu sarar etrafımızı. Esir olmuşuz bir kere ne yaparsınız?..

 
Toplam blog
: 1081
: 980
Kayıt tarihi
: 30.07.10
 
 

Uzun yıllar çeşitli sitelerde Oruç Yıldırım adı ile yazı yazdım. Dört tane romanım ve çokca da de..