Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşama ve size dair ..

Yaşama ve size dair ..
 

"İnsan neden kendi kendini kabul etmiyor? Kendini kabul etse ne olur? Etmese ne olur? " Ne kadar kendi içinizde yolculuk yaparsanız o kadar başkalarına yaklaşırsınız. Bireyselleştiğiniz kadar toplumsallaşırsınız. Kalbinizi, aklınızı vererek , severek, isteyerek yaptığınız her şey fark yaratır yaşamda.

Şarkı söylerken, söylediği her sözün anlamını hissederek söyleyenle, sadece makamına uygun okuyan bir olur mu? Kendini kabul eden barışık insandır. Kendisine öfkesi olmayanın başkasına da kırgınlığı, öfkesi olmaz. Geçenlerde yayımlanan bir araştırmaya göre de " affetmek "ömrü uzatıyormuş. Besbelli ortada ki , affetmek, gerginlikleri yok ediyor. Hastalıkların bir bölümünün ruhsal nedenlerden kaynaklandığını, onulmaz denilen hastalıkların da yaşama sevinci ile yenilebildiğini anımsayın. Kendiniz için hangi gerçeği hayal ederseniz onun olmasını sağlarsınız. Kötü düşünceleri maddeleştirmeyin. Yüksek sesle tekrarlamayın, beddua etmeyin , kendiniz ve başkaları için her şeyin hayırlısını isteyin. Kendinizi olduğu gibi kabullenin , siz kendiniz hakkında ne düşünürseniz başkalarıda sizin için onu düşünecektir. Hz. Muhammed (s.a.v) , "Affetmek , zaferin zekatıdır " demiş. Çünkü insan sevdiği sürece affeder .Kendinizi affederken , olduğu gibi kabullenirken , içinizdeki sevgi kaynağını çoğalttığınızı hissedin. O anı yaşarken gerekiyorsa sevinçle ağlayın.İçinizdeki çocuğu , masumiyeti yeniden keşfedin.Bir örnek : Gece boyunca yağmur yağdı , devam ediyor, kızıyorsunuz. Oysa çocuk yanınız " yağmur yağıyor seller akıyor , arap kızı camdan bakıyor " diye şarkı söylerdi. Zorluklarla başa çıkmanın yolu zorlukları hafife almaktan geçer.Korkularınızla başa çıkmak için korkularınızı da sevin.Göreceksiniz ki , korkunuz sis gibi dağılacak.Yaşam sizin için tatlı bir oyuna dönüşecek, bu tatlı oyunun süresiyle değil , bu oyunu iyi oynayıp oynamadığınızla ilgilenin .Cenap Şehabettin ' in dediği gibi "Öyle yaşa ki , az bile yaşamış olsan , yaşamış olasın".Size yol gösterecek , rehberlik yapacak kitapları bulun , okuyum.Bilgisayarınız ve internetiniz varsa olduğunuz yerden dünyayı dolaşın.Gözünüzü , gönlünüzü , beyninizi bilgiye açın.

Bilgi kötülüğün düşmanıdır.Bilgi zenginliktir.Bilgi sizi ayrıcalıklı yapacak tek silahtır.Bu silahı doğruluk ve iyilik adına kullanın Yaşamınızı olduğu gibi kabullenin.Bu , kendinizi de kabullenmenizi ve daha mutlu yaşamanızı sağlacak çünkü.




 
Toplam blog
: 22
: 866
Kayıt tarihi
: 06.06.07
 
 

Tesadüf eseri bu siteyi buldum, çok da memnun oldum. Sanırım ben daha çok okumak için burdayım, a..