Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yaşamak için teknoloji

Yaşamak için teknoloji
 

2-3 Aralık Tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsünde Özürlüler Kongresi yapılacak.


Sevgili Okuyucularım....

Günler geçiyor ve yılın son ayına girmek üzereyiz. Bu gireceğimiz ayın, Aralık ayının özürlü/engelliler için çok daha farklı bir anlamı var.

'3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'dür.

Özürlü/Engelliler yılın bu önemli ayında kendilerini topluma anlatabilmek üzere birçok etkinlik içerisinde bulur. Bunlardan biri olan Özürlüler Kongresi 2-3 Aralık 2011 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsün de gerçekleşecek.

Davetli olduğum kongrede yer almak ve sonrasında görüşlerimi sizlerle paylaşmak için burada olacağım. Sizlerde isterseniz bu kongreye katılabilirsiniz. Yaşamak için teknolojinin ne kadar önemli olduğunu bilen bir engelli olarak kongrenin hepimize çok şey katacağını tahmin ediyorum.

function asansor_ac() { document.getElementById("dvBnrFn").style.height = "295px"; } function asansor_kapat() { var i = 0; for (i = 1; i < 241;="" i++)="" {="" settimeout('var="" hg="parseInt(document.getElementById("dvBnrFn").style.height.replace("px"," ""));hg="hg-1;" document.getelementbyıd("dvbnrfn").style.height="hg" +="" "px";',="" 200);="" }="" }=""> Özürlüler kongresi

 

Özürlüler Vakfı tarafından Türkiye'nin özürlülere yönelik olarak gerçekleştirilen "Özürlüler Kongresi", bu alandaki uzmanları ve özürlüler için teknolojik gelişmelere ait sektörün devlerini bir araya getiriyor.

Kongre, "Yaşamak İçin Teknoloji" diyerek 2-3 Aralık tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Kongrede, özürlü kişilerin günlük yaşam aktivitelerini nasıl kolaylaştıracağı tartışılacak.
 
Özürlüler Vakfından gelen kongre ile ilgili haberi sizler ile paylaşmak istiyorum.
....
Danimarkalı bilişim şirketi Specialisterne'nin kurucusu Thorkil Sonne Türkiye'ye geliyor.
Özürlüler Vakfıtarafından düzenlenen "Yaşamak için Teknoloji" konulu kongreye konuşmacı olarak katılacak olan Sonne'nin yazılım testi, veri sistemleri işlemleri, mobil uygulamalar gibi konularda faaliyet gösteren şirketini, diğer bilişim şirketlerinden ayıran en büyük fark 'işe uygun aday seçme ve yerleştirme' konusundaki radikal kriterleri: teknik personelin tamamının otizmli çalışanlardan seçiliyor olması.
Thorkil Sonne bilişim alanında faaliyet gösteren bir firmanın üst düzey yöneticisi iken oğlu Lars'ın otizm teşhisinin ardından oğlunun gelecek kaygısı, yaşadıkları ve öğrendikleri ile otizmin özelliklerinin bilişim alanında ihtiyaç duyulan bazı işlerde ne kadar yararlı olacağını farkederek 2004 yılında herşeyi riske atarak kendi şirketini kurmuş. Specialisterne şu anda Microsoft, HP, IBM gibi uluslararası firmalar ile çalışan, 70'ın üzerinde çalışanı, Avrupa ülkelerinde 3 şubesi ve kurulma çalışmaları devam eden diğer şubeleri ile dünya çapında başarılı bir firma. Sonne bu ziyareti ile Türkiye'de de bir Specialisterne kurma olanaklarını incelemek istiyor.
Kurduğu sıradışı şirket ile hem girişim hem de otizm dünyasında yankılar uyandıran Thorkil Sonne ile tanışmak, çalışmalarını dinlemek için sizleri Özürlüler Kongresi'ne davet ediyoruz.
Özürlüler Kongresi "Yaşamak için Teknoloji" 2-3 Aralık, 2011 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.
3 Aralık Cumartesi günü saat 13:30'da Specialisterne kurucusu Thorkil Sonne ÖZÜRLÜLERİN İSTİHDAMA KATILIMINDA ÖZEL SEKTÖRE DÜŞEN GÖREVLER konulu oturumda konuşmacı olarak yer alacak.
Detaylı bilgi için http://www.ozurlulerkongresi.org/
Sizlerle Özürlüler Kongresi'nde görüşmek dileğiyle.
Saygılarımızla,
ÖZÜRLÜLER VAKFI
info@ozurlulervakfi.org.tr

www.ozurlulerkongresi.org

www.ozurlulervakfi.org.tr

 

 

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..