Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '18

 
Kategori
Deneme
 

Yaşınız İleriyse Gücünüzün Yerinde Olması Sizi Yanıltmasın, İnsan Mezara Yürüyerek Girer

Yaşınız İleriyse Gücünüzün Yerinde Olması Sizi Yanıltmasın, İnsan Mezara Yürüyerek Girer
 

90 yaşında ama maşallahı var…90 yaşında maşallahınız olamaz, ancak olabileceğiniz kadar iyi olursunuz.

Kendimizi güçlü hissetmemiz bizi yanıltıyor, unutmayınız yaş belirleyicidir; kesinlikle sizi kandırıyorlar ne kadar güçlü/sağlam olduğunuza değil kaç yaşında olduğunuza bakacaksınız.

İnsanlar günümüzde sağlam ya da hasta olma durumlarına göre ölüyorlar ya (normal ölümde bunlar yok vücut biter) buna bakarak işte kişi sağlamsa yaşına bakılmıyor. Aslında sağlamlığına değil yaşına bakılacak. Yaşı fazlaysa birden gidiyor zaten.

Ben tıp uzmanı değilim fakat tıp da bizim açıklayıcı fikirlerimize muhtaç. Bilim bulur yapar felsefesi bize ait, bilim kendisi kılavuzdur insanlara yol gösterir ama kendinin de kılavuza ihtiyacı vardır ve bilim kendi kendine kılavuzluk edemez.

Çok büyük yanılgı olarak ileri yaşlarda kişiler kendilerini sağlam sanarak yaşlarını unuturlar. Oysa biyoloji yaş hesabı yapar.

Ben bir insanın ne zaman öleceğini düşünürken ne hasta(ölümcül hastalık hariç, o genci de götürüyor) ne de sağlam olduğuna bakmam, yaşına bakarım, yaşlıysa (kim olursa olsun 90 ve üzeriyse) beklerim, ölürse şaşırmam.

Sağlam, çalışıyor, koşuyor… Bunlar hiçbir şey ifade etmez, nüfus kâğıdı eskimişse…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..