Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '18

 
Kategori
Siyaset
 

AKP’nin Kazanması Başarı Değil Siyasal Yapımız Bu, %70’e %30’lardan %53’e % 47 Maden Tükeniyor Yani

AKP’nin Kazanması Başarı Değil Siyasal Yapımız Bu, %70’e %30’lardan %53’e % 47 Maden Tükeniyor Yani
 

Solcuya da sağcıya da anlatamıyoruz bunu; bir rekabet bir yarışma, denk güçler yarışır, denk değilsin ki…

Muhafazakâr-muhafazakâr olmayan oranı bir zamanlar %70’e %30’muş, bugün %53’e %47.

Muhafazakar muhafazakar olmayana asla oy vermez bunu da bileceksiniz, veren varsa görüntüsü muhafazakar olsa bile ruhu değildir.

Açılmayan ve yakın bir zamana kadar da açılmayacak olan bir kapıyı zorluyorsunuz.

Anlamıyorsunuz, aynıyız sanıyorsunuz sosyolojik olarak zihniyet farkı var. Gelen geldi zaten; İyi Parti oldu geldi, Saadet oldu farklı şeyler söylemeye başladı; bunun dışında bir şey beklemeyin, doğal aydınlanma süreci işleyecek, muhafazakârlardan bazıları değişen zamanın etkisiyle saf değiştirecek ve bir gün gelecek bu oranlar tersine dönecek.

Sizin %47’nizin %17’si bir vakitler muhafazakârdı.

O vakit bugün değil, o vakit gelecek, zamana kimse karşı koyamaz. Ve bugünkü AKP’nin durumunu siz yaşayacaksınız, yani başarısız olsanız bile seçim kazanacaksınız.

Bugün oy başarı ya da başarısızlığa verilmiyor, anladınız siz onu. Sayı meselesi, onların sayısı fazla, bayrağı kaptırmak istemeyecekler.

Bu süreç tamamlanacak değişim kaçınılmaz da o gün sizin nasıl olacağınız önemli. Dünya görüşünüz tamam da siz de değişmiyorsunuz, bu da bir nevi tutuculuk; tutturmuşsunuz laiklik Atatürkçülük yüz yıldır Anıtkabir’de yatıp kalkıyorsunuz.

Kusura bakmayın zamanın avantajıyla sayısal durum tersine dönse bile sizde değişim olmazsa demokrasi falan dinlemem karşı tarafa geçerim!

Tabii ki sol gibi sağ da bunun farkında değil, hala başarılı kendilerinin olduklarını sanıyorlar oysa doğal bir süreci yaşıyorlar, sayıları fazla hepsi bu.  Bilmiyorlar ki zaman aleyhlerine çalışıyor, onların güneşi batmak üzere. Hem muhafazakâr olup hem de değişim olmaz. Değişmedikçe de ilerleyemeyeceklerine göre işleri zor. Bugünkü dünya “Hey Trump” a gülmüyor ama o gün gülecek!

Muhalefet bir seçim kaybetti iktidar ise yavaş yavaş geleceğini kaybediyor, kimin üzülmesi lazım!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..