Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşlandık Diye Sağlığımızın Bozulması Gerekmez

Yaşlandık Diye Sağlığımızın Bozulması Gerekmez
 

İnsanlarımızın algısına göre yaşlandığımız zaman sağlığımızın bozulması normaldir. Eğer bu doğruysa bizler yaşlanmaya başladığımız 60 yaşından sonrasını hasta mı geçireceğiz?

Yaşlandığımız zaman sağlığımızın bozulması değil vücudun yavaşlaması normaldir. Vücut yavaşlar sen de yavaşlarsan sorun olmaz. 60’lı yaşlardan sonra ömrünü hastane köşelerinde geçiren kimseler yaşlandıkları için değil sağlıksız yaşadıkları için böyledirler.

Çoğuna göre yaşlanınca vücut dayanaksızlaşır çabuk hastalanırız. Vücudun dayanıksızlaşacağı doğru ama dayanabileceği kadar yük yüklersen çabuk hastalanmazsın.

Yaşlıysan çalışamazsın, daha az yiyeceksin, yiyip içtiğine dikkat edeceksin, daha az hareket edecek yorulmayacaksın, soğuğa sıcağa daha fazla dikkat edeceksin. Bunları yaptığın zaman yaşlanmanın yarattığı dezavantajlar ortadan kalkar.

İnsanlarımız gençlikte yaptığı şeyleri yaşlılıkta da yapmak istiyor. Ama vücut gençlikteki gibi değil, dayanıksız; hastalıklara karşı koyamıyor. Daha da önemlisi kendilerine dikkat etmedikleri için yaşlılık durumuna geldiklerinde zaten sağlıkları bozulmuş oluyor, yaşlılıktan oldu diyorlar.

Sağlığımızın bozulmasının nedeni yaşlanmamız değil; yani yapılması gerekenler yapılırsa belki gençlikte olduğu gibi on km koşamayız ama bir km.yi sağlıklı yürürüz ki bu da bize yeter. Her yaşın gerektirdiği şekilde yaşamak lazım.

Yani yaşlılıkla hastalık arasında bağlantı yok.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..