Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşlanmak istemeyenler brokoli yiyin !

Yaşlanmak istemeyenler brokoli yiyin !
 

Hiç kimse yaşlanmak istemez; özellikle de bayanlar. Gri saçlar, kırışıklıklar herkesin bir gün karşı karşıya kaldığı bir süreç. Yapılan son araştırmalarda tespit edildi ki brokoli, lahana, avakado da bulunan nikotinamid mononükleotid(NMN) maddesi yaşlanma sürecini yavaşlatmakta önemli bir madde. Bu yiyeceklerle, beslenen ve beslenmeyen deneysel hayvanlarla karşılaştırma yapıldığında  bu maddenin ağırlık kaybını, görme kaybını azaltmakta ve metabolizmayı düzenlenmekte önemli bir faktör olduğu gözlendi. Bu yaşlanma sürecini azaltmakta önemli olsa da tek başına yeterli değil. Bilim adamları, yaşlanmayı önlemek amacıyla halen bir çok araştırma yapmaktalar. 
 
Ana fikir: Bol bol sebze yiyelim. Genç kalalım.
 
http://www.drtamertekin.com
 
Günlük öğünlerinizde bu çorbayı da katmanızı öneririm.
 
Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
 
500 g brokoli
 
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı süt kreması
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
 
Tarifi
 
Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
 
Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Toplam blog
: 23
: 541
Kayıt tarihi
: 03.09.15
 
 

1975 Yılında Eskişehir' de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini, Eskişehir' de tamamladı. 1992 yılı..