Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yaşlanmayı yavaşlatın

Her yaşın ayrı bir güzelliği var. Kendinizi nasıl hissediyorsanız o yaşta yaşamalısınız. Ancak vücudunuz istediğinizi her zaman yapmaz. Bu nedenle tercih ettiğiniz besinlere ve sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Zamanı durduramayız ama yaşlanma hızınızı azaltabiliriz.Bunun için 10 önerim ile yaşam kalitenizi artırın ve yaşlanmayı yavaşlatın.
 
3 KIRMIZIDAN YARALANIN 
Sebze, meyve ve kuru baklagil gurubu kırmızı renkli besinlerin sofranızdan eksik etmeyin. Her mevsime göre farklı koyu kırmızı renkli besinleri her gün tüketin. Ör. Beslenme programınzıda bir gün içinde 1 su bardağı domates suyu, 1 adet nar ve pancarlı yeşil salata tercih ederek 3 kırmızıdan yararlanabilirsiniz. Koyu kırmızı renkli besinler bağışıklığınızı güçlendirir. Kansere karşı sizi koruyarak hücre yenilenmenize destek verir.
 
PROBİYOTİK TERCİH EDİN
Hücre yenilenmenizi destekleyen, kemik ve kas sağlığımnızı koruyan probiyotikler beslenme programınız için önemlidir. Yoğurt,kefir ve ayran ..gibi besinleri her gün en az 1 su bardağı kadar tercih etmeniz vücudunuzu korur. Bağışıklığnızı artırır. Cilt,tırnak ve saç sağlığınızın güçlenmesini sağlar. Bu nedenle her gün yeterli vitamin,mineral ve yararlı bakteri almak için probiyotik olan besinleri tüketin.
 
BALIK SOFRANIZDA OLSUN
Haftada 3 gün balık çeşitlerinin sofranızda olmasını sağlayın. Balıkları sağlıklı pişirme tekniklerinden yaralanarak pişirin. Fırın, ızgara veya buharda pişirme yöntemleri sağlıklı pişirme teknikleridir. Omega -3 ,vitamin ve mineral açısından sağlığınızı koruyan balıklar Somon, sardalya ve ton balığıdır. Balık çeşitlerini tüketmeyi tercih etmiyorsanız yaşlanmayı yavaşlatmak için yılda en az 1 defa omega 3 kaynağı olan besin desteklerinden yararlanmasınız.
 
BESİN DESTEKLERİ KULLANIN
Besin destekleri hakkında aklınızda soru işaretleri olabilir. Sağlık durumunuza göre uygun besin desteğini uzman doktor ve diyetisyen önerileri ile ihtiyacınız olan sürede kullanabilirsiniz. Sağlıklı beslenme programı olmadan sadece besin destekleri almanız sağlığınızı korumaz ve iyileştirmez. Bu nedenle önce sağlıklı besin seçimi, yeterli öğün düzeni ve düzenli fiziksel aktivite ile oluşturulan size uygun bir program uygulamalısınız. Sağlıklı ve yavaş yaşlanmak için;  Coenzim Q10 , Alpalipoic-asit, Omega-3, Magnezyum-Çinko ..gibi pek çok besin desteği bağışıklığınızı koruyarak yaşlanma hızınızın azalmasını sağlar.
 
STRESİ YÖNETİN
Stres sağlığın son yıllarda en önemli düşmanı. İş hayatı, sosyal hayat, arkadaşlar ve pek çok günlük sorun stresinizin artmasını sağlıyor. Stresi ve kaygıyı yönetmek sağlıklı yaşlanmak için gerekli. Sağlık risklerinizin azalması ve yaşlanma hıznızı yavaşlatmak için doğru çözümlerle stresi yönetmeyi öğrenin. Bunun için kendinize vakit ayırın, düşüncelerinizi not alın, çözemeyeceğiniz sorunları zamana bırakın ve en önemlisi hayatı bir yaşıyorsunuz bu zamanın tadını çıkarın.
 
DİYETİSYEN 
TUĞÇE ALTAN BAHÇE 
 
 
 
Toplam blog
: 18
: 496
Kayıt tarihi
: 04.12.14
 
 

2004 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden baş..