Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Yaşlı Bakım evlerinin sayısı artmalı

Yaşlı Bakım evlerinin sayısı artmalı
 

Bu ülkede her ilde her ilçede mutlaka daha fazla "yaşlı bakım evleri" olması lazım. Bu yaşlı bakım evlerinde ücretler de cazip olmalı veya durumu olmayanlardan hiç bir ücret talep edilmemelidir. Bunu halkımız, siyasi partiler mutlaka ileride gerçekleştirmeliler.

Diyanet, Diyanet TV kuruyor, cami kuruyor tamam bu da gerekli ama öncelikle sosyal bir ihtiyaç olan yaşlı bakım evlerini de kurabilir. Hatta her caminin yanında bir bölüme bile yaşlı bakım evleri yapılabilir. Camilerde hutbelerde de hep ana-babaya-yaşlıya hürmetten söz edilir ama günümüzde ne yazık ki pek fazla bu konu üzerinde gerektiği gibi durulamıyor. Artık gerçek anlamda bu projelerin hayata geçirilmesi lazım.

Diyanetle ilgili bir kaç bilgi vereyim. Türkiye'de 81 bin cami olduğu bir ara açıklanmıştı, belki şimdi 90 bin bile olmuştur. En çok cami de İstanbul'daymış (3087). Dün de İstanbul Ataşehir'de Mimar Sinan'ın anısına inşa edilen Mimar Sinan Camii açıldı.  Mimar Sinan ömrüne 365 eser sığdırmış. Bir yılın her gününe bir eser, ne güzel. Gerçi cami binaların gölgesinde kalıyor ama hadi bir şey demeyelim, sonuçta bir ihtiyacı demek ki karşılayacak. Çamlıca'ya da cami yapılacakmış, inşallah en azından bu bari esteteik anlamda daha güzel olur. Türkiye'deki okul sayısı 67 bin. Hastane sayısı 1220. Yani 60 bin kişiye bir hastane düşerken, 350 kişiye bir cami düşüyor. Ülkede doktor sayısı 77 bin, din görevlisi sayısı 90 bin. Her 900 kişiye bir doktor, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor. Diyanet İşleri Başkanlığının bütçeden aldığı para 3 milyar 891 bin lira. Bu para 2012 yılı bütçesinin yüzde 1.1'i. Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bütçelerinin toplamı, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçe büyüklüğünün ancak bir miktar üzerine çıkabiliyormuş. Ne diyelim şimdi? Artık camilerden de dışarıya bakma vakti gemedi mi? Tamam Cami de olsun ama okulları, hastaneleri, yaşlı bakım evlerini de ihmal etmeyelim. Çünkü bu konu çok önemli sosyal bir mesele.

Bugün o kadar çok yanlız yaşayan yaşlı insan var ki etrafta, bir de post-modern zamanlarda artık yaşlılar ailelerin yanında da kalamıyor, ya gelin istemiyor ya damat ya da günümüz yaşam şekli buna artık uygun değil. Devlet, bu olaya mutlaka bir an önce el atmalı ve yaşlı bakım evlerinin sayısını çoğaltmalaıdır. İnanıyorum ki bir gün mutlaka bu gerçekleşecek.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..