Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '12

 
Kategori
Özel Günler
 

Yaşlılar Haftasına Özel...

Yaşlılar Haftasına Özel...
 

26/02/2012

9 Mart’ta Dünya Yaşlılık Derneği önderliğinde yapılacak olan Yaşlılar Haftası etkinliği bugüne kadar Türkiye'de yapılacak olan en kapsamlı yaşlılar haftası etkinliği olması özelliğiyle de önemli yer tutuyor, yaklaşık 6 aydır hazırlanan Dünya yaşlılık Derneği Dostlar Korosu ekibi çalışmalarına hızla devam etmekte ve kendilerine eşlik edecek olan Cemal SAFİ, İlter YEŞİLAY, Abdullah SATOĞLU ve Mehmet Nuri PARMAKSIZ etkinliğe İLESAM olarak hem destek verecekler hem de etkinlikte şiirlerini dillendirecekler....

Yaşlılar Haftası etkinliğini TV sunucusu, Müzik eğlence programı sunucu ve yapımcısı, oyuncu, yorumcu Serap Yenici, yapacak. En önde gelen uluslararası sanat festivallerinde ülkemizi başarıyla temsil eden Yenici, 2010 yılında Malta Uluslararası Wafa Müzik Festivali'nde 3.lük ödülü ile 2011 yılında Varna Sea Memories Müzik Festivali'nde " En İyi Yorumcu " dalında 1.cilik ödülleri ile uluslararası başarılara da damgasını vurmuştur.

Bu gün koromuzu hem derneğin, Genel Koordinatörü olarak hem bir üyesi olarak ziyaret ettiğimde koro ve şefleri Syn. Naci Tuncel’in çalışma şevkleri ve azimleri beni çok mutlu etti.

Geceye özel olarak hazırlanan 120 kişilik ekip (Şairler, DYD Dostlar Korosu ve organizasyon firması ekibi) özellikle T.S.M İLE HEM DİNLENDİRECEK HEMDE COŞTURACAK; birçok STK'nın desteklediği yaşlılar haftası etkinliği Siz Turizmin profesyonel ekibinin desteğiyle de izleyenleri büyük sürprizlerin bekleyeceğini Dünya Yaşlılık Derneği Kurucu Başkanı Syn. Umut ÇINAR özellikle iletmek istiyor; programın Amasya'dan da konukları olacağını ileten Çınar, Yaşlı Dostu Kenti Amasya (''Amasya'nın Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen "Yaşlı Dostu Kent" ünvanını alarak, ülkemizde ve dünyada yaşlıların ve engellilerin rahat yaşayabildikleri, üretime katkıda bulunabildikleri ve sağlık sorunlarını kolayca çözebildikleri örnek bir yerleşim yeri olarak bilinmesini, yaşlıların ve engellilerin yaşamayı tercih ettikleri bir şehir olmasını amaçlamaktadır.) projesinin mimarları aramızda olacaklar bu güzel gecede.

Özellikle ulusal basının desteklediği ve Ülkemizin geçmişinde ve geleceğinde önemli görevlerde bulunan Siyasetçi ve gazetecilerin aramızda bulunacağını ileten Syn.Çınar projesinde kendisine destek veren Syn . Abdullah Satoğluna 'Cumhurbaşkanımızın Dayısı Araştırmacı Gazeteci Yazar'',Syn.Ali Yüksel'e '' E. Başbakanlık Müşaviri'',Syn. Sadettin Kılıç ''Başbakanlık Müşaviri'' ve  İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’a teşekkürü borç bildiğini iletti.

Yaşlılık sorununa yaptıkları etkinlikler ile dikkat çekmeyi ve Genç Büyüklerin sesini ilerleyen zamanlarda çok daha etkili şekilde duyuracaklarını ileten Çınar, kendilerini uzun ve zorlu bir yolun beklediğini, yılmadan mücadelelerine devam edeceklerini ve Yaşlılığı Anne rahmine spermin düştüğü andan itibaren işleyen tek dernek olduklarını ve bu yüzden de Engelliler başta olmak üzere; çocuklar, gençler ve daha bir çok grubu içerilerinde barındırdıklarını ve yurt içi yurt dışı çok ciddi destek aldıklarını ilettiler. Sanatseverleri,  (9 Mart 2012 ACİTY AVM’de Saat:19.30’da Ankara) bu güzel geceye bekliyoruz. Sevinçte, üzüntüde paylaşılınca güzel. Sevgiyle kalın.

 e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..