Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşlılıkta Diyet ve Spor Önerileri Beni Güldürüyor, Huzura Manken Olarak mı Çıkacağız?

Yaşlılıkta Diyet ve Spor Önerileri Beni Güldürüyor, Huzura Manken Olarak mı Çıkacağız?
 

Yaşlıyım ve spor yapmıyorum. Yürüyüş yetmezmiş ağırlık kaldıracakmışım. Bunu diyen sağlıkçı benden küçük. Yüzü 30 yaşında tamam ama boynunun derisi sarkmış. Şekil Kıvanç Tatlıtuğ.

Ben boyunda o sarkan derinin bu estetiğin bedeli olduğunu düşünüyorum.

İnsan ölürken nasıl mükemmel olabilir ki, ölüyorsun ya, bir şeyler gidecek.

Yaşlanmanın doğal sonucu olarak vücutta meydana gelebilecek değişimler durdurulamaz; durdurulursa nolur estetik uğruna sağlığından olursun.

Çünkü yaşlı vücudun müdahale edebileceğimiz kadar avantajı yoktur.

Yaşlı insan spor yapamaz. Hareketi de sınırlı olmalı, yediği de tabi. Biz yürürüz spor olsun diye değil güzellik olsun diye. Bu arada da vücut hareket ederse o da ayrı kazanç.

Şişman zayıflayacak, zayıf şişmanlayacak, hele de yaşlılıkta, ideal kilo diyet değil yaşam şeklidir ve görünüş için değil sağlık içindir.

Yaşlının görünüşü olmaz ama sağlık önemlidir. Zayıflamış kolu bacağı incelmiş, yüzü kırışmış, bakışları donuk, sesi az çıkıyor, adımları yavaş vs

Bütün bunlar sağlığı tehdit etmedikçe normal çünkü tükenerek öleceğiz. Ha spor ve diyetle bunlar önlenebilir mi evet ama yaşayan iskelet olursunuz.

Yaşlılıkta diyet ve spor önerileri tabiat kurallarına aykırıdır. Başarılı da olabilirsin ama mutlaka bedeli olur. Belki sağlıklı yaşarsın da kesin sağlıksız ölürsün. Çünkü sağlık doğal bir şeydir suni olarak sağlanamaz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..