Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mide Küçütme Ameliyatları ile Zayıflama

Mide Küçütme Ameliyatları ile Zayıflama
 

Verilemeyen fazla kiloların artarak ilerlemesi ve yandaş rahatsızlıklara sebep olması olarak da tanımlayabileceğimiz obezite artık bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Her hastalığın olduğu gibi obezitenin de tedavisi mümkün ve en etkili, en kalıcı tedavi metodu ise ameliyattır.

Hem fazla kilolardan, hem tip 2 diyabet, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi bir çok hastalıktan kısa sürede ve kalıcı olarak kurtulmak için obezite cerrahisi son dönemin en çok tercih edilen cerrahi yöntemidir. Bu bağlamda Ameliyatın etkinliğini görebilmek için tercih ettiğiniz hekimin deneyimi çok önemlidir. Deneyimli ellerde olacağınız mide küçültme ameliyatı sonrası, kilo verememe, beslenme zorluğu, yeniden kilo alımı ya da ameliyata bağlı komplikasyon gibi sorunlarla karşılaşma ihitmalinizi çok düşük. Bunun yanı sıra kendinizi emanet ettiğiniz cerrah ameliyat sonrası yaşanabilecek olumsuz bir durum karşısında süreci en başarılı şekilde yönetebilecek ve çözüme ulaştırabilecek deneyime sahip olmalıdır. 

Tüp mide ameliyatı öncesi hastalar genelde zorlu bir karar verme süreci geçiriler. Bunun nedeni ise ameliyata dair yaşadıkları kaygı ve korkulardır. Ancak şimdiye kadar yapılan çalışmalar ameliyat sonrası aslında obezite cerrahisi için yüksek kaygı ve korku duyulmasının yersi olduğunu göstermiştir. Siz de ameliyat olmaya karar verdiyseniz ya da ameliyat olduysanız artık sizi yepyeni bir hayatın beklediğini bilmelisiniz.

Mide küçültme ameliyatları sonrası etkin şekilde, hızla kilo vermek ve bunu kalıcı kılmak için hayatınızı, bendensel aktivitelerinizi, beslenme şeklinizi baştan aşağı değiştirmelisiniz. Zira ameliyat sonrası, daha önceki beslenme ve hayat tarzının dışına çıkamayan bireylerde kilo verimi oldukça zor olmaktadır. Bu zorluk da bir süre sonra yerini yeniden kilo alımına da bırakabilir. Istenilen ölçüde yemek yiyememek, canınızın her istediği gıdayı tüketememek zaman zaman can sıkıcı gelse de vücudunuzda ve sağlığınızda yaşadığınız bu yeni değişim sizi mutlu edecektir. Bu nedenle mide küçültme ameliyatı sonrası kuralları bozmadan, istek ve azimle yolunuza devam etmelisiniz. Ideal bedeninize ve sağlığınıza kavuşmanın yolu biraz zahmetli olasa da sonuç herşeye değecektir.

Sağlıklı Günler Dilerim

 

 
Toplam blog
: 6
: 74
Kayıt tarihi
: 27.04.18
 
 

Doç.Dr.Ömer Yoldaş 14.04.1977 yılında doğmuştur.Eğitimine ilk olarak Ceyhan Atatürk İlkokulunda b..