Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Doğum Hikayeleri
 

Yavuz Sandal

Yavuz Sandal
 

Yavuz Sandal; abisi Yaman Sandalla birlikte...


Yavuz Sandal; Türk pop müziğinin en büyük starlarından Mustafa Sandal ile Boşnak pop müziği starlarından Emina Jahovic'in oğlu olup; ünlü basketbolcu Mirsad Türkcan'ın yeğeni ve aynı zamanda eski TRT sanatçılarından ritim saz ustası Hüseyin İleri'nin torununun oğludur. Mustafa Sandal'ın Yaman Sandal ile birlikte 2 oğlundan biri olarak dünyaya gelmiştir.


Yavuz Sandal 19 Şubat 2012; Saat: 12:00'da dünyaya geldi. Amerikan Hastanesi'ndeki doğum, sezeryanla gerçekleşti. Yavuz 3 kilo 110 gram ağırlığında ve 51 cm boyunda doğdu.
Doğum esnasında heyecanlanacağını düşünerek, eşi Emina Sandal'la birlikte doğumhaneye girmekten çekinen Mustafa Sandal'ın doğumdan sonra oğlunu kucağına aldığı zaman aşırı duygusallaştığı öğrenildi.
Yavuz doğmadan önce ismini ilk kez söz verdiği için hayranlarına Facebook aracılığı ile duyuran Mustafa Sandal; çocuklarına Yavuz ismini koymalarının hikayesini şöyle anlattı: ''Ailemizin yeni üyesinin adı Yavuz! Neden mi Yavuz? Google'da "Yavuz isminin anlamı" yazın ve bakın. Anlamının ilk kelimesi Yaman! Ayrıca, Yavuz ve Yaman'ın anlamı da aynı. Aylarca düşündüm Yaman'ın kardeşinin adı ne olabilir diye ve en sonunda dedim ki neden eş anlamlısı olmasın? Anlayacağınız iki oğlumuzun isminin böyle ortak bir ozelliğinin olmasını istedik. Anlamları aynı, baş harflerı aynı, kardeşinin adının anlamını yazınca ilk kelime ağabeyinin adı çıkıyor... Umarım yaşamları da adları gibi ortak ve güç birliği içinde sürer ve vatanlarına hayırlı birer evlat olurlar.''

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..