Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yayalara için yolda yürüme sanatı

Evet  yayalara yolda yürüme sanatı adı altında bir yazı yazmak gereği duyuyorum. Hatta kitap yazmayı düşünüyorum. Özellikle, hanımlar ; kaldırımda bile yürümeyi bilmiyorlar, hele hele iki kişi ve daha çok kişi yan yana yürüyorlarsa , emin olun hiç kimseyi, hiç  bir şeyi umurlarına takmıyorlar, hatta yanlarında çocukları bile olsa, onlar dedikodularına ya da hararetli sohbetlerine devam ediyorlar. Arkadan insanlar geliyormuş aceleleri varmış, geçeceklermiş, hiç aldırmıyorlar. Kısaca kaldırımda yürümeyi bilmiyorlar. Erkekler de çok farklı değiller, Çünkü insan olarak diğer insanlara saygı duyarak bakmıyoruz. Umurumuzda değil.

Yollar sanki çok mu müsait yayalar için . Geniş caddelerin kenarları otomobillerle dolu. GENİŞ CADDELER dar yollara dönüşüyor. çift taraflı yollardan arabalar çarpışmadan geçmek için çaba sarf ederken bir de aradan karşıdan karşıya geçmeğe çalışan yayalar var. Hatta çocuklar bile okul çıkışlarında arabaların aralarında dolaşıyorlar. Belediyelerde yayalara uygun rahat yollar yapmıyorlar. Dar kaldırımlar hatta ağaçlar ın olduğu yerler genişletilmiyor. Yayalar ana yola inmek zorunda kalıyorlar.Bazı belediyeler Özellikle izmir'de Karşıyaka da engellilere çok önem veriliyor. Yollar onların rahat inip çıkabileceği şekilde yapılıyor. Ancak gelin görün ki bir araba gelip park ediyor. Engellinin oraya girip kaldırıma çıkabilmesi mümkün değil.Yaşlı birinin o kaldırıma çıkabilmesi ya da pazar arabasını oradan çıkarması mümkün olmuyor. 

Biz hanımlara her zaman görev düşüyor . Aslında sadece farkına varmamız gerekiyor. Kaldırımda yürürken dikkatli olmamız . gerekiyor . Tıpkı arabalar nasıl birbirlerine yol verme kuralları varsa bizde arkamızdan gelenleri düşünmeliyiz. Kaldırımın tamamını kaplayarak yürümemeliyiz. Çocuklarımız varsa ellerini mutlaka tutmalıyız. Büyüklerse onlara da kaldırımda dikkatli olmalarını öğretmeliyiz. Hele hele yaya geçidlerinin dışında caddelerde oyun oynar gibi dolaşmamalarını sağlamalıyız. 

KISACA KALDIRIMDA YÜRÜMEK BİLE BİR SANATTIR.DUYARLI OLMAYI GEREKTİRİR.

 
Toplam blog
: 59
: 720
Kayıt tarihi
: 02.08.10
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi, heykel bl. nü bitirdim. 5 kişisel sergi açtım. Bir çok karma sergilere ..