Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Yayıncılar anlaştı, Fenerbahçe küme düşüyor!

Yayıncılar anlaştı, Fenerbahçe küme düşüyor!
 

3 Temmuz itibarı ile futbolumuza, sözde yargı kararı ile büyük bir darbe vuruldu…  

Sözde yargı diyorum, çünkü elde edilen delillerin ne olduğu, olayın zanlıları tarafından bilinmezken, birçok gazetede ve gazetecide, sözde deliller çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Emniyet yaptığı açıklama ile 19 maçta şike yapıldığını açıklayarak, medyanın desteğiyle, kendisini yargı yerine koyup hükmü veriyor.  

Medyanın etkili kalemleri bir araya gelip, önce Fenerbahçe’yi ligden düşürdüler! Trabzonspor sahada kazanamadığını masa başında kazanmak için harekete geçtiği anda, onlar da ikinci dalganın mağduru oldular! Trabzonlular işi öylesine azıtmışlardı ki; Aziz Yıldırım’ın yeni ikamet adresi önünde toplanıp, Fenerbahçe aleyhine gösteriler yaparak, Fenerbahçe taraftarları ile kavgaya bile tutuştular.  

Malumunuz olduğu üzere, Özel etkili ve yetkili mahkemeler Beşiktaş’ta. Beşiktaş taraftarları, adliyeye getirilen Fenerbahçeliler aleyhine tezahüratta bulunurlarken, onları da ikinci dalga çarptı!  

Silahlı Örgüt Kurmak, Şike Yapmak ve Teşvik Pirimi vermek suçları nedeniyle yapılan soruşturmada, sadece bu takımların isimleri geçmiyordu. Sivasspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü’nün de ismi geçiyordu. Bu takımlardan Eskişehirspor, kendini kurtarabilmek için Teknik Direktörü, menajeri ve oyuncusu Mehmet Yıldız’ın biletini erkenden kesiti. O nedenledir ki; Eskişehirspor aleyhine hiçbir yayın yapılmamaktadır.  

Bu arada bir üst mahkemeye yapılan itirazlar hep reddedilmektedir. Aslında reddedileceğini herkes biliyordu! Çünkü sanıklar hakkında tahliye kararı verebilecek hâkim kalmadı! Tahliye kararı veren hâkimlerin akıbetini, ülke gündemini yakından takip eden herkes biliyor. O nedenle yakın zamanda tahliye beklemek, abesle iştigaldir! Tahliyeler ancak Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ligden düşürüldükten sonra başlayabilir!  

Bu geçen zaman zarfında, Fenerbahçe adeta kum torbasına çevrildi. Bilen bilmeyen herkes Fenerbahçe’ye vurdu. Özellikle Fenerbahçe düşmanlarına gün doğdu. Televizyona çıkan Fenerbahçe düşmanları, futbolumuza düşen ateşin üzerine benzin dökerek, Fenerbahçe’den hınçlarını aldılar.  

Polis, Savcı ve Medya üçgeninde Fenerbahçe linç edilirken, Polis ve Savcnın elinde yeterli delil olmadığından olsa gerek, Fenerbahçe düşmanlığı herkes tarafından bilinen Erman Toroğlu’nu Emniyete davet edip, Aziz Yıldırım hakkında davacı olmasını istediler. Erman Toroğlu 4 saat emniyette kalıp ifade verirken, çıkışta ne kadar futbol aşığı(!) olduğunu kanıtladı!  

Fenerbahçe ve diğerlerini ligden düşürmeyen bir Futbol Federasyonu kalmıştı. Ancak onlarda Savcı ile işbirliği yaparak, Fenerbahçe’yi ligden nasıl düşürebiliriz’i tartışıyorlar. Futbol Federasyonu Bir Savcıya, bir Emniyete gidiyor. Orada kendisine söylenenlerle ve seçilerek gönderilen sözde delilere göre kararını vereceğini söylüyor. Oluşturulan etik kurulun, neye, hangi kritere göre etik olduğunu kimse bilmiyor. Ayrıca Hukuk yoruma dayalıdır. Hukukçuların kendi aralarında yaptıkları tartışmalarda, neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Ayrıca Etik Kurulu’na seçilen üyelerin, hangi takımı tuttukları verecekleri rapora mutlaka yansıyacaktır.  

Soruşturma esnasında yaratılan bilgi kirliliğinde, Polis ve Savcıya en büyük destek TRT’den geldi. TRT-Haberde yayınlanan “Büyük takip” isimli sözde şikenin belgeleri programında insanların pervasızca nasıl suçlandıklarını gördük.  

Fenerbahçe ve diğerlerinin ligden düşürülmesi için şimdi de Digitürk ve TRT işbirliği yapıyor. Digiturk yönetimi, “Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon’dan biri ya da birkaçı küme düşürülse bile biz ihale şartlarını yerine getirmeyi kabul edeceğiz. Yalnız tek bir isteğimiz var. Bu kulüplerden Bank Asya 1. Lig’e düşen olursa, o takımın maçlarını da yine biz yayınlayalım” dedi. TRT’de bunu kabul edince, Futbol Federasyonunun önündeki en büyük engel kalkmış oldu!  

Şimdilerde tartışılan, 1. lig takımlarından kimlerin süper lige çıkartılacağı tartışılıyor! Eğer süper ligden 6 takım düşerse, 1. lige düşen 3 takımın yanı sıra, playof’a kalan takımların da süper lige çıkartılabileceği konuşuluyor.  

Fenerbahçe ve diğerlerine yeni ligleri hayırlı olsun.  

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..