Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaz aylarında cilt bakımı

Yaz aylarında cilt bakımı

Yaz aylarında cilt bakımı nasıl olmalı

Yaz aylarında cildimiz daha fazla, özenli ve dikkatli bakım ister. Kış aylarında cildimize uyguladığımız bakım ritmini değiştirerek, yaz mevsimine uyum sağlayan bakım ritmini uygulamanız gerekir. Çünkü sıcak nemli hava terlemeyi ter de tahrişleri arttırır. Güneş ışınları pigmentasyonu yükseltir ve cilt lekeleri oluşur.

Klorlu havuz ve tuzlu deniz suyu ise cildi çok kurutur, deri kalınlaşır ve cilt erken kırışır. Yaz aylarında bu saydığım cilt problemlerini cildinizde görmek istemiyorsanız. O zaman yapmanız gereken yaz mevsimine uyum sağlayan bakımları uygulamanız. Cilt problemleri yaşamadan, güneş, deniz ve havuz keyfini doya, doya yaşarsınız.

Yaz mevsimine uyum sağlayan bakım ritmi

1) Güneş banyolarına, deniz ve havuza girme seanslarına başlamadan evvel, mutlaka profesyonel uzman tarafından cildinize yoğun bakım uygulatın. Cidiniz komedon, ölü tabakadan arınır, gözenekler sıkışır, cilt nefes alarak canlılık kazanır. Ardından kullandığınız ürünler cilde daha iyi nüfuz eder.

2) Cidinizi günlük ev bakımında, düzenli şekilde temizlenmesi, nemlendirilmesi ve güneşten korunması gerekir.

3) Günlük bakım ritmi: Cildinizi temizleme köpüğü ile temizleyerek toz, ter ve kirden arındırılır. Ardından facial tonic silinmeli ve cilt tipinize uygun nemlendirici ile nemlendirin.

4) Günlük ev bakımından 10 dakika sonra, su bazlı güneş koruyucu LSF 50 faktörlü, tüm yüz, boyun, dekolteye kadar sürün.

5) yaz aylarında, ister tatilde ister şehir yaşamında olsun evden çıkmadan evvel güneş koruyucunuzu sürün.

6) Güneş ışınların daha az olduğu saatler: 00.07 ile 10.00 ve 16.00 sonra gölgede güneş banyolarına başlayabilirsiniz.

7) Eğer güneşsiz bronzlaşmak istiyorsanız, oksijen basınçlı yöntemden faydalanabilirsiniz. Çünkü oxy bronz ile bir ayda kazanacağınız bronzluğu bir uygulama sonucunda sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz. Hatta evde kendiniz bile uygulayabilirsiniz.

8) Yaz aylarında vücudumuzun suya daha çok ihtiyacı vardır, terle kaybettiğimiz suyu bol sıvı tüketerek geri kazanır. Su, maden suyu, ayran, taze meyve ve sebze suları ötneğin havuç suyu, domates suyu, kayısı suyu, karpuz suları cilt yanıklarını önler.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile,

Int.Dipl.Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..