Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaza yaza, çize çize, gide gide, tüfek ata ata, geldik bu hale.

Yaza yaza, çize çize, gide gide, tüfek ata ata, geldik bu hale.
 

Fuar, bir şölen havasındaydı


 

 

14 – 20 Kasım tarihlerinde Bartın’da düzenlenen 17 nci Kitap Fuarı, beklenenin üstünde ilgi gördü.

Bartın Belediyesinin kitap fuarı etkinlikleri  peşpeşe sanat  şölenine dönüşerek katılımcıları ve  izleyicileri bir araya getirmesi bakımından zevkli saatler geçirildi.

Bartın Belediyesi 17. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Bartın‘a   gelen Fatih Portakal Belediye Cep Sinemasında, „Medya Kitap“ konusunda konuşma yaptı. Televizyonculuk hayatında karşılaştığı sorunlarla birlikte yaşadığı deneyimleri anlatan Fatih Portakal, sevenleriyle de bolbol fotoğraf çektirdi

Belediye sosyal tesislerindeki açılış konuşmalarından sonraHasan Bayrı Şiir  Yarışmasında derece alanlara ödülleri verildi. Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk ve Esen Alişe onur plaketi takdimi, Berk Danışman’ın resim sergisi ve pek çok davetliler hazır bulundu.

Bartının eski Valisi İsa Küçükten sonra kürsüye gelen Bartın Valisi, Ali Çınar, Bartın‘ın geleneksel fuarları çok ilgi görüyor. Dedi.

Aliş‘e onur plaketi verilirken yaptığı espri, salonu güldürdü. Aliş: „90. ncı yılımızda aldığımız bu ilk ödüldür“diyerek, yine de buna şükrettiğini ima etti.

Bir hafta müddetle söyleşiler ve imza günleri  peşpeşe devam ederken, teretiplenen 90. yılında Bartın Gazetesi  panelinde konuşmacılar Esen Aliş, Erkan Aşcıoğlu, Muzaffer Cellek ve Güngör Yavuzaslan konuşmalar yaptılar. Vali İsa Küçük’ün yönettiği panelde, renkli dakikalara vesile oldu.

Bu arada, Bartın Yangunu“ (Sevdalısı) Muzaffer Cellek’e Bartın Belediyesinin çoğunlukla  almış olduğu  karara göre, „Bartın‘ın Fahri Hemşerisi „ beratını, Başkan Cemal Akın’ın  elinden aldı. Cellek, teşekkür ederken, buna şiirle cevap vererek: “ Bartın Bir sedadır, ses vermesini bilir / Bartın bir eda’dır, tavrını bilir, /  Bartın bir aşk’tır, sevmesini bilir, / Bartın bir sevdadır, onu çekenler bilir, / Bartın bir mabettir, orada ibadet edilir“ diye karşılık verdi.

Çeşitli etkinliklerle, imza günleriyle bir şölen havasında geçen Kitap Fuarına halkın ilgisi büyüktü. Bartın’ın eski Valisi İsa Küçük’e olan ilgi ise had safhadaydı. Bir kısım izleyicilerin  bu sevgi seli karşısında gözleri nemlendi.  „Ektiğini biçiyor“ yorumları yapıldı.

 

BARTIN VALİSİ ALİ ÇINAR VE EŞİ  "ÜSTTE.."   ALTTA DA ESKİ BARTIN VALİSİ İSA KÜÇÜK VE EŞİ.

İSA KÜÇÜK, AÇIŞ KONUŞMASINI YAPARKEN

MUZAFFER CELLEK' E  VERİLEN  "BARTIN'IN FAHRİ HEMŞERİLİK"  BERATI

BAŞKAN AKIN, BARTIN'IN ESKİ VE YENİ VAL,İLERİ, EŞLERİ İLE BİR ARADA.

FUARIN AÇILIŞI KALABALIKTI

AÇILIŞTA ŞANVER DEN BURHAN DEMİRKOL VE ARKADAŞLARI DA VARDI. TANINMIŞ  ŞEKER KRALI BURHAN BEYİN O GÜN NEŞESİ DE İYİİYDİ

 

PANALİSTLER VE  VALİ  İSA KÜÇÜK BİR ARAYA GELDİLER.

BARTIN GAZETESİ SAHİBİ ESEN ALİŞ VE EŞİ, ESKİ VE  YENİ VALİLERİN MASASINDAYDILAR. o GECE, ESEN ALİŞ' İN YAPTIĞI ESPRİ DE KONUŞULDU

 

 

EEEE, İNSAN FAHRİ BARTIN HEMŞERİSİ OLURSA, MEMLEKET MESELELERİNİ DE KONUŞMAZ MI CANIM. İŞTE iNKUMU'NDA VERİLEN YEMEKTE BEN,  BAŞKAN AKIN VE SANAYİ VE TİCARİ ODASI YENİ BAŞKANIYLE KAZANLAR KAYANATILDI.

 

ESKİ VE YENİ VALİ EŞLERİ YANYANA OTURDULAR İNKUMUNDAKİ MYEMEKTE.

 

BAYAN EMİNE KÜÇÜK, NEŞELİYDİ YEMEKTE. BOL BOL GÜLÜCÜKLER DAĞITTI

BENDENİZ PANEL' DE KONUŞURKEN

EMİNE kÜÇÜK HANİMEFENDİNİN BİR BAŞKA POZU

KİTAP FUARINDA BİR GURUP ÖĞRENCİ TOPLULUĞU, ESKİ VALİLERİ iSA kÜÇÜK İLE  KARŞILAŞTI.  ÖĞRENCİLER, VALİ AMCALARINA  COŞKU İLE SARILMAK İÇİN ADETA YARIŞ ETTİLER. O GECE DUYGULU ANLAR YAŞANDI.. OKUL, UYGULAMALI ÖRNEK BİR EĞİTİM YUVASIYMIŞ.

 

PANELDE  VE FAHRİ HEMŞERİLİK BERATİNİN VERİLMESİ SIRASINDA KALABALIK BİR İZLEYİCİ GURUBU VARDI.

BUNCA YIL  DURMADAN BARTIN  İÇİN YAZI YAZARSANIZ, NETİCESİNDE SİZİ FARKEDERLER.

90. YIL MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN PANELDE SİNEVİZYON İLE BİRLİKTE BARTIN GAZETESİNİN  90 YILLIK GEÇMİŞİ ORTAYA DÖKÜLDÜ. İŞTE PANALİSTLER VE YÖNETİCİSİ VALİ İSA KÜÇÜK  (SOLDAN BEŞİNCİ).

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..