Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Yazdıklarım fasa fiso

Yazdıklarım fasa fiso
 

Bu gün pazartesi. Haftanın ilk günü. Meteorolojik değil de, siyasi havamız, günlük güneşlik. Muhalefetin parçalı bulutlu durumu, bahar havasını bozmuyor.. Ülkemizde her şey, süt liman. Siz sokaklarda olana bakmayın. İnsanlarda, bu bahar havasının getirdiği, delikanlılık var. Tekel işçileri, cümbür cemaat, Başkentin sokaklarına yayıldılar. Yarın da Doktorlarımız, sokaklara çıkıyorlar. Onları Eczacılarımız izleyecek. Bunlar, demokrasinin, olmazsa, olmazları. Sokak gösterileri olmazsa, protestolar, yürüyüşler, mitingler olmazsa, demokrasi olmaz. İnsanlar yürüyecekler. Ne demişti, büyüklerimizden biri;” Yollar, yürümekle aşınmaz” demişti. Yürüyelim arkadaşlar. Yürüyelim de, bu yürüyüşler, kimsenin umurunda değil. Ankara, külliyen, kültür başkentimize taşındı. Sizi ne gören var, ne duyan. Basın bile, sizi boş verdi. Yürüyüşler, mitingler, gösteriler, demokratik bir hak, ama anlayana. O dediğinizden, bizde yok. Çabanıza, çektiğiniz eziyete, yazık oluyor. Aha, bu gün pazartesi. Sizi anlatan, ne bir gazete, ne de, bir televizyon var.

İşte, Başbakanımızın özlemini çektiği medya da bu zaten. Oysa, dün Başkent de, görkemli bir işçi mitingi vardı. Güme gitti. Kültür başkentimiz, siyasi başkentimizi yuttu. İsrailli, bücür politikacıların yarattığı, bücür sandalye krizi, şimdilik yatıştı gibi, ama, İsrail ile aramız, her zaman limoni olacak görünüyor. Bundan sonra her zaman, kanepe, koltuk ve sandalyeler ölçülecek. Ne günlere kaldık ya Rabbim. İsrail, hala Musanın. Asasına güveniyor. Musa yok, onun yerini ABD aldı. Asanın yerini de bombalar almış, görünüyor. Musa ve asasının karşısında, bu kez, Müslüman halk var. Özetlersek: Hz. Musa, Hz. Muhammed e karşı. Her iki taraf ta, savaştan yana. Barışı düşünen yok. Tanrıyı düşünen de yok. Binlerce yıldır, kutsal sayılan bölge, alev, alev. Semavi dinlerin, dünyaya yayıldığı, kutsal topraklar, İsrailli bücür siyasetçiler ile, Filistinli teröristlere kaldı. Sen bilirsin Allahım.

Ve Mustafa Sarıgül de sahne aldı. İzmir de sahne alan Sarıgül, CHP ve Baykal karşıtlarının esas oğlanı oldu. Sarıgül, seçim olursa, kimin oylarını tırtıklar? Elbette CHP nin. Bu durum, kimin işine gelir? AK partinin. Sarıgül, barajı geçemez. Ona verilen oylar, boşa gider. İlk seçimde, oyları düşer denilen AK parti, bu durumda, belki de, bu günkünden daha çok millet vekili, çıkarır. Siyasi ihtiras, bir toplumu, nerelere götürüyor, bir kez daha görürüz. Daha önce görmüştük. Sen, aklımıza mukayyet ol Allahım. Düşünüyorum da, bu durumlar, Her zaman CHP nin başına geliyor. Sakın CIA parmağı olmasın. ABD oldum olası CHP yi sevmez de. Ne zaman CHP oylarını artırır duruma gelse, hep böyle, bölen biri çıkıyor. Sizce, bu tesadüf mü? Bence, tesadüf değil. Bu oyunu, bozacak olan halkımızın aklı selimi olacak. Yemeyelim. Sarı gül, hastalık işaretidir.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..