Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '07

 
Kategori
Magazin
 

Yazık (ülke gündemin bozukluğu)

Yazık (ülke gündemin bozukluğu)
 

Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir. Gelişmekte olan bir ülke gelişmeye, fikirlere açık olmaya ihtiyacı vardır. Bu yönde de yönlendirilmesi gerekir. Bu görevi de medya üstlenmesi gerekir. O yüzden belirli bir kontrol içinde, sistemli ve senkronize bir şekilde bu gelişime katkıda bulunulmalıdır. Eğitim almamış ya da etkilenmeye açık milyonlarca insan vardır. O yüzden de konularımız gündemimiz ona göre seçilmesi gerekiyor. Bize faydası olmayan, gereksiz birçok konu televizyonlarımızda, internetimizde dönmektedir.

Türbanın altına şu giyinir mi? Şu ünlüye şu olmuş sizce insanları nasıl yönlendiriyoruz. Ya da fanatiklerini oluşturduğumuz zır cahil insanların suç işleyip hapse girmelerini nasıl değerlendiriyoruz? İşte insanları düşündürmeye imkan vermiyoruz. Etkilenmeye müsait beyinlere bunları enjekte ederek bence suç işliyoruz.

Yazık bir nesil kayboldu biri daha gitmesin. Magazine karşı bir şeyler yapılmalı. Özgür basın diye ülke çıkarlarını göz ardı etmeyelim. Televizyon da öğretici bir unsurdur. O yüzden öğretmenin mantığını iyi çözümlemek gerekir.

Ülkenin gündemi terör olmalı buna çare aranmalı duyarlı bir toplum yaratılmalı gittikçe önemini kaybeden şehit cenazelerini alkışla uğurlayan zihniyet sizce nerde gördü bu mantığı.

Ülkenin gündemi eğitim olmalı, eğitimden mağdur olan gençlere çözüm bulunmalı.

Ülkenin gündemi güçlü bir ekonomiye nasıl kavuşuruz olmalı.

Ülkenin gündemi işsizlik olmalı. İşsizlik nasıl biter diye kampanyalar yapılmalı.

Ve daha çok bir çok Türkiye yararına konu sayabilirim…

Özümüzü ruhumuzu kaybettirmeyen gündem istiyorum…

 
Toplam blog
: 26
: 2788
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

(M.A.) Arkeolog Tuna Akçay     ..