Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Blog
 

Yazına yapılan yorumlara yorum seçeneğini kullanarak yorum yapma ve en olma!

Yazına yapılan yorumlara yorum seçeneğini kullanarak yorum yapma ve en olma!
 

MB'nin yeni çehresinde de enler pas geçilmemiş, dolayısıyla da çok okunanlar, çok yorumlananlar gibi istatistiksel değerler yer almaya devam etmiş. 

Kimilerine göre önemli, kimilerine göre de önemsiz olan bu ayrıntı, yine amacına uygun kullanılmıyor gibi geliyor bana. 

MB'nin eskileri hatırlarlar, bu sayfalarda tık alma tartışmalarında kimi blog yazarlarının sürekli kendi sayfalarını tıkladıkları, hatta benim üzerinde durduğum bir konu üzerine, bazılarının bazı derneklerde toplu olarak yazıları tıklama eylemleri yaptıkları ve suni değerlerle bazı yazıların sürekli en çok okunanlar listesinde kalmasını sağladıkları görülmüştü. MB yönetimi teknik olarak bu duruma müdahale etmiş ve sorun da ortadan kalkmıştı. Şimdi aynı şey yorumlarda söz konusu. 

MB'nin aynı teknik çözümü yazarların kendi yazılarına yorum yazma konusunda da yapmaları gerekiyor. Hele bir yazar arkadaş normalde yazısına 10 yorum alıyorsa 30 tane kendisi yapıyor (her ne kadar birilerine cevap yetiştirme kaygısı olsa da), sürekli bir şekilde hem de. Dolayısıyla enler sayfasına bir göz attığınızda orada olmayı hak etmeyen isimler kendilerine bir şekilde yer buluyorlar -yani MB'nin tamamen iyi niyetle yaptığı bir çalışma haksız nemalanmalara gidiyor.

Editörlerin bu soruna en kısa zamanda bir çözüm bulacağını ve gerekirse yazarın kendi yazısına yorum yazabilme durumunun teknik olarak engellenmesinin bu duruma çözüm olacağını düşünmekteyim. Örneğin ben bu yazıma bir örnek teşkil etmesi amacıyla 100 kadar yorum göndermeyi düşünüyorum. Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..