Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
55
 

Yediğimiz içtiğimiz şeylerin hem faydasının hem de zararının olması ölçülü kullanalım diye

Yediğimiz içtiğimiz şeylerin hem faydasının hem de zararının olması ölçülü kullanalım diye
 

Zararı yoksa bir de seviyorsak çuvalla yeriz, işin hikmeti burada. Bu yüzden yediğimiz içtiğimiz her şeyin faydası da var zararı da. Değilse insanın yiyeceği içeceği şey niye zararlı olsun, niye yan etkisi olsun.

Hayatın bu yönünde sanki bilinç var, gizli bir el yaşamı düzenliyor gibi; ama tesadüf de olabilir, mevcuda göre davranış geliştiriyoruzdur belki.

Öyle ya da böyle önümüzde bir durum var, kendi şartlarımıza göre uygunluk yaratmalıyız; yediğimiz içtiğimiz şeylerin hem zararı hem de yararı varsa çok yiyince zarar göreceğimizi, az yiyince zarar görmeyeceğimizi ama bu sefer de yeterince yararlanamayacağımızı bileceğiz.

Bunun için ilahlar gökten terazi yollayacak değil; kabak faydalı, biraz fazla ye de gör faydayı!

İnsanlarımız bu yazdığımız konuyu(yediğimiz içtiğimiz şeylerin hem faydalı hem de zararlı olmasının nedeninin ölçülü kullanalım diye olduğunu)bilmiyorlar. Bu durum, bizim olduğumuz gibi diğer canlılar için de böyle.

Zararı olmasa her gün kaymaklı şöbiyet yerdim. Az yemem gerektiği için yanına petetis koydum. Ondan da az yemem gerektiği için yanlarına bir bardak su koydum; böyle!

Yalnız, bu ölçünün ne olduğu/olması gerektiği, ne kadar olduğu/olması gerektiği büyük sorun ve yetkili denen insanlar bu konuda hiçbir şey yapmıyorlar.

Yediğimiz içtiğimiz şeylerin hem faydasının hem de zararının olması ölçülü kullanalım diye, diyoruz ya, böyle bir bilimsel tespit yok. Kerim Korkut’un iddiası; böyledir herhalde.

 

 

NAHİDE ÇELEBİ bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Merhaba Kerim Bey...Rakı, su katmadan içilirse "sek" olur ve çabuk sarhoş olunur...Bunun için bazı "çakırkeyifler", bardağa konan sek rakıya, bir o kadar da su katarlar. Böylece rakının hem sertliği yarı yarıya düşer, sarhoş olma süresi uzar ve rakının rengi de süt gibi beyaz olur. Hiç mi görmediniz? Hatta, rakının bu beyaz haline de, "aslan sütü" denir. Bunu da mı duymadınız?...Sek rakı çabuk sarhoş olmak ve dertleri hemen unutmak; "aslan sütü" de, "çakırkeyif" olmak ve hoş sohbetler için tercih edilir...Bu arada, "bu merete"(karşı olanlar böyle derler)itibar etmemenizi öneririm...Selamlar.

cdenizkent 
 14.11.2016 12:57
Cevap :
"bardağa konan sek rakıya, bir o kadar da su katarlar. Böylece rakının hem sertliği yarı yarıya düşer, sarhoş olma süresi uzar ve rakının rengi de süt gibi beyaz olur" içkiyle pek aram yok...   15.11.2016 19:08
 

Merhaba Kerim Bey...Canan Karatay'ı lahmacun yerken yakalamışlar, "Bu ne hocam!?" diyerek eleştirmişler...O da demiş ki, "lahmacun" hamuru en sade hamurdur. Ekmek hamurundaki zararlı katkı maddeleri yoktur onda. Üstelik, lahmacununun içinde diğer maddeler ile birlikte dengeli ve zararsız olur" diye yanıt vermiş...Rakının içine su boşuna mı katılıyor.))?...Dengeli yemek ve dengeli içmenin zararı yoktur...Bilim adamları açıklamış, insanlar dengesiz beslendiğinde 2030 yılında dünyanın 1/3'ü "obez" olacakmış...Bana göre zararlı ile zararsızdan uzak kalmak ve onlara yaklaşmadan edememek bir "irade" işidir...Selamlar.

cdenizkent 
 12.11.2016 18:02
Cevap :
Rakıya su bunun için mi konuluyormuş, içmediğim için bilmiyorum.  13.11.2016 17:22
 

Kerim kardeş ! "Her şeyin çoğu zarar azı karar" demişler yediğimiz içtiğimiz şeyleri ölçülü kullanmakta yarar var.Selamlar sağlıklı mutlu günler. NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 12.11.2016 16:43
Cevap :
İşte o ölçüyü bilmiyoruz ablaların bitanesi.  13.11.2016 14:02
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 5244
Toplam yorum
: 13605
Toplam mesaj
: 282
Ort. okunma sayısı
: 664
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster