Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

Yemeği acıkmadan yiyin, suyu susamadan için

Yemeği acıkmadan yiyin, suyu susamadan için
 

Bilimin bilimi yönlendiren akla ihtiyacı vardır, bizim yaptığımız bu; Ayşe nineye reçete yazmıyoruz. Kafa yorduk mantığımız böyle söylüyor.

Susuz kalmış kıraç araziye suyu saldığınız zaman noluyor, su duman olup gidiyor. E vücudu da aç bıraktınız susuz kalmış kıraç araziye döndü. Yedikleriniz içtikleriniz açlığınızı/susuzluğunuzu giderecek. Biraz zoraki olmuyor mu? Oysa beslenme normal bir durum, böyle zorlanmaya gelmez.

Acıkmadan/susamadan derken hemen yemekten sonra karnınız doluyken demiyoruz. Acıkmaya başlayınca. Yemek saatleri saçma bir uygulama, acıkmaya başladığınız an yemek saatidir. Artı beslenme planlanamaz.

Ben böyle daha iyi olacağını düşünüyorum. Vücuttan sinyaller gelmeye, midemiz kazınmaya başladı ama eyvah yemek saati değil, daha öğlene bir saat var. Bu bir saatlik süre içinde acıkan vücut sizce ne haldedir. Yemek saatini beklemek son derece saçma. Bazen de olur sinyal gelmez, yani vücudun durumu iyidir, akşama kadar yemezsin.

Açlıktan gözlerin dışarı çıkınca mı yemek yenilirmiş, ne saçma şey ya! Acıkma vücudun bozulmasıdır. Her gün böyle acık, sağlığını yitirirsin. Aç mideye yediklerimiz koşarak gidiyor, somuruyor adeta. Bu şekilde hem hızlı ve aceleci olma yüzünden organlar zarar görür, hem de bağırsak hareketlerinin ritmi bozulur sağlıklı beslenemeyiz.

Hep şikâyet ettiğimiz hızlı yeme alışkanlığı da ihtimal ki bunun sonucudur. Artı en önemli sorunumuz çok yeme de. İyice acıkınca çok yeriz. Tam olarak acıkmadan(acıkmaya başlarken) yesek normal yiyeceğiz. Bu yanlışlık yüzünden hem çok yiyoruz hem de hızlı yiyoruz. Çok acıkmış vücut da yiyecekleri adeta somurduğu/emdiği için çabuk acıkıyoruz.

Valla benim tıpla ilgim yok; ama aklım böyle diyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..